CIMG3375.jpg

Uuniseitä tulee tehtyä aika usein, sillä sitä minäkin saatan syödä. Ulkonäöltään ei mitään kauneinta ruokaa, mutta ihan hyvää arkiselle aterialle passaavaa kotiruokaa.

Tällä kertaa tämä miedon makuinen seivuoka valmistui alla olevilla suhteilla...

Paprikainen seivuoka

400 g pakasteseitä (kohmeisena)

1 pieni punasipuli

1 pieni punainen paprika

1 dl juustoraastetta (minulla oli sinistä emmentalia)

suolaa (vähän vajaa 1 tl)

sitruunapippuria (noin ½ tl)

paprikajauhetta (noin ½ tl)

1 dl ruokakermaa

(joka tykkää suolakurkusta, niin tähän passaisi oikein hyvin suolakurkkukuutioita sekaan, jolloin suolan määrää voi hieman vähentää.)

halutessasi paloittele kohmeinen sei pienemmiksi. Minä laitan 1 annospalan 6 osaan -> pienet kuutiot. Levitä kalat uunivuokaan. Hienonna/suikaloi sipuli ja kuutioi paprika ja levitä ne ja juusto kalojen päälle.Sekoita kevyesti. Ripottele mausteet pinnalle. Kaada ruokakerma tasaisesti suokaan... sitä tuntuu olevan vähän, mutta se kyllä riittää, varsinkin jos perunan tarjoaa muusin muodossa. Kypsennä vuokaa 175-200 asteisessa uunissa reilu ½ tuntia.

CIMG3368.jpg

Seivuoka menossa uuniin...

CIMG3380.jpg

Perunaosetta/muusia ja porkkana-ananasraastetta ja  ateria on valmis.