CIMG5943.jpg

Vatkattuja puuroja tulee tehtyä aika usein, nyt kun olen oppinut tekemään pienempiäkin määriä...  Nyt puolukka-aikaan voisi tehdä tuoreista puolukoista, vaan minä tein tämän puuron puolukkasurvoksesta (mitä tein reilumman määrän maksapihveille lisukkeeksi)

Vatkattu puolukkapuuro

8 dl vettä

2 kukkuraa dl  puolukkasurvosta

noin 1 dl sokeria (lisää tarvittaessa maisteltuasi)

1½ dl mannasuurimoita

ripsaus suolaa

(vaniljasokeria)

Mittaa teräskattilaan vesi, puolukkasurvos, suola ja sokeri ja anna seoksen kiehua hiljaisesti n. 5 minuuttia. (siivilöi kuoriosat pois....minä en tee tätä vaihetta, vaan jätän aina kuoretkin puuroon) Vatkaa mannasuurimot kuiviltaan seokseen esim. pallovatkaimella vatkaten. Kypsennä puuroa n. 10 minuuttia välillä pohjaa myöten sekoitellen, ettei se pala pohjaan. Jäähdytä puuro kylmäksi ja vatkaa se sitten sähkövatkaimella kuohkeaksi seokseksi. Tarkista vielä makua tässäkin vaiheessa. Ja jos puuro tuntuu turhan jankilta/paksulta, voi sitä vatkaamisvaiheessakin vielä löysyttää mehulla/vedellä. Makeuttakin voi vielä venkslata tässä vaiheessa. Ripsaus vaniljasokeria parantaa makua entisestään...

CIMG5939.jpg

Minä en tykkää ihan höttöisestä vatkatusta puurosta, vaan puurossa pitäisi kuitenkin olla suutuntumaakin. Sen saa tekemällä riittävän paksun puuron minkä sitten vatkaa jäähtyneenä vaahdoksi.