Jotain suolaista piirakkaa teki mieli...tällaista siitä tällä kertaa tuli;

Pohjana on sama kuin tässä piirakassa, mutta pienensin ohjetta, koska minusta tuo ohje on turhan paksu tavallisen kokoiseen piirakkavuokaan...vaikkakin Valion ohjeissa se sellaisessa käsketään paistaa. Pohja on muutoin oikein hyvä, ei ole paistamisvaikeuksia, eikä ole rasvainenkaan.... täytteet valikoitui jääkaapin sisällön mukaan...alusta lähtien "pakollinen" käytettävä oli mozzarellajuustoviipaleet... tässäpä ohjetta tähän makoisaan piirakkaan...

1888475.jpg

Kinkku-kasvis-mozzarellapiirakka

pohja;

1 dl maitoa

1 muna

1/4 tl suolaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

50 g sulatettua rasvaa tai pullo margariinia

täyte;

1 iso sipuli hienonnettuna

1 iso porkkana karkeaksi raastettuna ( raastetta oli ainakin 4 dl)

2 rkl rasvaa paistamiseen

1 pieni prk herkkusieniviipaleita ilman lientä

½ kpl suippopaprikaa suikaleina

4 tl yrttimaustesekoitusta (Lidlistä ostettua )

n. 1 tl aromisuolaa, suolaa, mustapippuria myllystä

200 g hienonnettua savukinkkua tms.

valkoinen seos päälle;

2 munaa

2 dl kermaviiliä

½ dl maitoa

½ tl suolaa

1 tl yrttimaustesekoitusta

lisäksi tarvitset;

mozzarellaa viipaleina ( minä laitoin n. 15 siivua, vähempikin piisaa)

1½ dl emmentaljuustoraastetta

Valmistaminen;

Sekoita pohjaa varten maito ja muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja rasva ja sekoita tasaiseksi, Älä vaivaa, ettei taikina sitkisty. Taputtele taikina voideltuun isoon piirakkavuokaan pohjalle ja reunoille ihan ylös asti. Minun vuokani on halkaisijaltaan 28 cm ja korkeus 3½ cm ja piirakka mahtui just tähän vuokaan.

Täytettä varten freesaa ensin sipuli pehmeäksi, lisää sitten porkkanaraaste ja kypsennä pari minuuttia, lisää herkkusienet, paprikat, kinkkupalat ja mausteet ja freesaile vielä pari minuuttia. Tarkista maku. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.

Valkoista seosta varten sekoita munat +mesteet ja mausteet ja tarkista tämänkin seoksen maku. Kaada seos vuokaan täyteiden päälle.

Levitä pinta täyteen ( tai vähemmän) mozzarellajuustoviipaleita.

Ripottele vielä juustoraastetta päällimmäiseksi.

Paista piirakkaa n. 175 asteisessa uunissa n. 45 min uunin alaosassa.

Tarvittaessa nosta pikkasen lämpöä pinnan ruskistamisen takia...minä tykkään paistaa lähes kaiken hieman miedommassa uunissa mitä ohjeissa yleensä käsketään...

1888422.jpg 1888426.jpg

1888429.jpg 1888449.jpg

1888506.jpg

Tämä piirakka oli oikein makoisaa ihan kylmänäkin. Mausteet sattuivat just sopivat meille, mutta niitä maistelkoon jokainen tekijä itse, se kun on niin makuasia....