1850344.jpg

Uuniriisipuuroa ja mansikkasoppaa

Uuniriipuuron tein  ihan täysmaidosta 1 litra, riisiä 1½ dl ja suolaa 1 tl. Uunissa haudutus n. 175 asteessa lähes 1½ tuntia. Kypsentämisen alkuvaiheessa on puuroa hyvä sekoittaa kerran-pari. Tein puuron jo lauantaina valmiiksi ja kylmänä puuro oli helppo leikata palasiksi ja lämmittää vasta sitten.

Mansikkasopassa/mansikkakeitossa kiehautin mansikat ja sokerin vedessä ja sitten surrautin seoksen sauvasekoittimella sosemaiseksi ja vasta sitten suurustin keiton perunajauho-vesiseoksella. Keiton jäähdyttyä juotiin sitä mukeista sellaisenaan ja toisella kertaa syötiin uunipuuron lisänä. Tykkäsin keiton sosemaisesta rakenteesta...minulla tulee yleensä tehtyä niin että marjat jää kokonaisiksi. Vaihtelu virkistää pikkuasioissakin!