Tämä mausteinen jauheliha-perunasoselaatikko oli meillä oikein tykättyä ruokaa. Tein tätä jo joskus kesällä, enkä tietenkään enää muista kaikkien ainesten tarkkoja määriä ( mausteet).... kyllä pitäs olla sihteerikkö, joka kirjaisi kaikki ohjeet paperille tai suoraan koneelle
Tämän verran ainesuhteista muistan.....
Tuossa vuoallisessa laatikkoa on....
Mausteinen jauheliha-perunasoselaatikko
2 pss( 2*400g) pakasteperunasoseaineksia tehtynä löysäksi muusiksi, 400 g jauhelihaa, 100 g pekonia suikaleina, 2 isoa sipulia vihreine varsineen, tomaattipyrettä, makeaa chilikastiketta, mustapippurirouhetta, valkosipulia, suolaa?, paprikajauhetta...
Valmista löysä perunasose. Ruskista jauheliha-sipuli-pekoniseos ja mausta se hyvin. Laita puolet perunasoseesta vuokaan, jauhelihaseos ja sitten loput perunasoseesta. Ripottele korppujauhoja 2 rkl vuokaan ( ja laita voinokareita pinnalle) Kypsennä laatikkoa 200 asteisessa uunissa vajaa ½ tuntia.
Sen verran muistan että tällä ohjeella tuli aika lihaisaa laatikkoa.... joten ensi kerralla teen 3 pussillisesta perunasoseen ja muutoin yksinkertaisena tuon lihaseoksen.
Tekovaiheessa....
Kommentit