CIMG6530-001.jpg

Viimeinkin sain kokeiltua tätä Housen hiiliteräs pitsa-alustaa. Hinnalla ei ainakaan ole pilattu, kuka vaan tykkää tällaista käyttää. Mittojen mukaan tämän pitäisi mahtua oikein hyvinkin meidän 50 cm uuniin, vaan toisin meinas käydä. Onneksi se just ja just uunin alaosaan mahtuu.

Pitsataikinan tein pitsajauhoista tällä ohjeella. Taikinan tein jo aamusta jääkaappiin kohoamaan ja otin sen vielä tunniksi kohoamaan illalla, ennen pitsan tekemistä. Tuosta pitsataikinasta tuli tämä iso pitsa ja vielä toinen vähän pienempi pitsa ja siihen tuleva taikina oli vielä seuraavaan päivään peitettynä jääkaapissa.

CIMG6509.jpg

Pitsakastikkeen (minulla oli valmista pakastimessa) ja pitsajuustoraasteen (pelkästään täytteiden alla) lisäksi keräilin kaikkia päälyksiä jaakaapista ja pakastimesta. Paistettua broileria, kinkkua, pepperonia, ananasta ja paparikaa.

CIMG6511-001.jpg

Ensi kerralla teen vielä pieniä muutoksia paistamiseen. Nyt pitsa paistui alimmalla ritilällä ja ihan hetken ilman ritilää. Uunin lämpö oli täysillä, eli meidän vanhassa uunissa se on 300 astetta. En ole koskaan mitannut, miten hyvin se pitää paikkaansa. Uunin vieressä vahtasin pitsan paistuessa, kun en osannut ennustaa miten nopeasti alusta paistaisi pohjan. Vaikka meillä tykätään ohutpohjaisesta pitsasta, niin ensi kerralla teen vähän paksumman pohjan. Kyllä tulee ehdottomasti toistekin paistettua pitsaa pitsa-alustalla.

CIMG6630.jpg

Tällaisen vähän pienemmän pitsan tein seuraavana päivänä kaikista jämätäytteistä. Tämän pitsan pohjataikina oli siis jääkaapissa kohoamassa vielä päivän, eli oli kohoamassa melkein 2 päivää. Oli ihanan helppotekoinen pohja. Annoin pitsa-alustan lainaan ystävälle kokeiltavaksi, siksi tämä pitsa on paistettu ihan tavalliseen tapaan pellillä. Vielä kun muistaisi/saisi ostettua pitsalapion, niin pitsan siirtelyt esim kuumalle pellille ilman paperia helpottuisivat.