IMG_20210508_134039.jpg

Pitkästä aikaa tein suolaisia sarvia. Ihan vaan itelle ja miehen synnyinkotiin viemisiksi.

Muutamaan laitoin itseäni varten aurajuustotäytteen ja suurimpaan osaan turvallisen kinkku-tuorejuustotäytteen. Taikinassa on jo paljon juustoraastetta, joten tämä ohje toimisi vallan hyvin ihan ilman täytettäkin.

Kinkku-juustosarviin tein terävään päähän lisäviillon, mikä tekee sarven pinnan erilaiseksi. Jos ei tuor´sta tavasta tykkää, tekee kuten aurajuustosarvet tein. Minä tykkään tästä lisäviiltoversiostakin.

Kinkku- juusto- ja aurajuustosarvet   (24 kpl)

8 dl vehnäjauhoja
6 dl juustoraastetta (mulla oli mozzarella- ja pitsajuustoraastetta, 1 dl juustoraastetta painaa 50 g)
4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa (tällä suolamäärällä tullee jo ihan kunnolla makua, älä vaan laita enempää)
200 g voita (tai margariinia)
noin 3 dl maitoa (jauhoista riippuen, voi vaatia ihan pienen lorauksen lisää) Minä laitoin tällä kertaa noin 1 dl kermaviiliä ja 2 dl maitoa

Täytteeksi esim.

- aurajuustoa + juustoraastetta

- tai hienoinnettua kinkkua (noin 1 siivu/1 sarvi) ja juustorastetta tai maustettua tuorejuustoa (minulla chili-paprika tuorejuustoa noin 100 g -> 16 sarveen)

Voiteluun 1 muna (+ tilkka vettä)

Pinnalle juustoraastetta tai seesamin- tai unikonsiemeniä

Nypi kova rasva ja kuivat aineet keskenään ryynimäiseksi seokseksi. Lisää joukkoon maito (ja kermaviili tms) ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Jaa taikina jauhotetulla pöydällä kolmeen osaan. Kaulitse osa kerrallaan pyöreäksi ohueksi levyksi.

Leikkaa levy terävällä veitsellä/taikinapyörällä/pitsaleikkurilla kahdeksaan sektoriin (leikkaa halutessasi viillot teräviin päihin kts kuva).

Laita mieleinen täyte kolmioiden leveämpään päähän ja kääri sarviksi siten, että aloitat käärimisen leveämmästä päästä.
Laita sarvet leivinpaperin (mulla jälleen kaksinkertainen leivinpaperi pellillä) päälle pellille ja taivuta kaareviksi sarviksi. Liitoskohta alas keskelle, jotta sarvi pysyy kiinni.  Voitele sarvet munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta tai muuta koristetta.
Paista sarvet noin 200 asteisessa uunissa keskitasossa 10-15 minuuttia. Lähemmäs 15 min menee aikaa ja voi mennä muutama minuutti ylikin. Seuraa paistumista, etteivät sarvet tummu liian tummiksikaan.

IMG_20210508_104854.jpg

Minä tein kinkku-juustosarvet lisäviillolla. Lisäviiltoa en saa tehdä liian pitkälle, ettei täyte pursu pois sarvesta.

IMG_20210508_134015.jpg

IMG_20210508_110733.jpg

Aurajuustosarviin laitoin täytteeksi aurajuuston lisäksi myös tavis juustoraastetta. Näiden päälle laitoin vielä voitelun jälkeen juustoraastetta ennen paistoa.

IMG_20210508_133810.jpg

Minä tykkäsin aurajuustosarvista paljon. Ja nimenomaan ihan kylminä.

IMG_20210508_133459.jpg

1 annos taikinaa = 24 sarvea. Eivätkä oo prikulleen kaikki samankokoisia, vaan ei se syöntiä haittaa.