Tämän käärötortun tein ilahduttamaan erään ystäväperheen viikonloppua. Kanssasyöjä sai tyytyä päätypalaan...
Vadelmarahkatäytteinen käärötorttu
pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl jauhoja (esim 1 dl vehnäjauhoja + ½ dl perunajauhoja)
1 tl leivinjauhetta
täyte:
1½ - 2 dl maitorahkaa
1½ dl vatkautuvaa kermaa -> napakka vaahto
noin 3 dl vadelmia
sokeria
vaniljasokeria
vaniljakreemijauhetta antamaan lisäsakeutta noin ½ dl
Laita uuni kuumenemaan 200 -225 asteeseen.
Mittaa kaikki pohjan ainekst ja varusta pelti. Tykkään voidella hieman pellille tulevaa leivinpaperia, niin pohja irtoaa helpommin....toki irtoaa ilman voiteluakin ihan ok.
Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi (=paksua, vaaleaa ja nostaessasi taikinaa vatkaimilla, jää taikinasta kuviota pinnalle) ja lisää siihen keskenään sekoitetut kuivat ainekset siivilän läpi sekoitellen nostellen esim. pallovatkaimella. Älä sekoita liian rivakasti. äläkä liian pitkään, ettei vaahto laskeennu. Levitä tasainen kuohkea taikina heti pellille paperin päälle ihan reunojaan myöten. Paista pohjaa heti noin 6-10 min....tsekkaa, ettei pohjasta tule liian kuiva. Kumoa pohja leivinliinan tai sokeroidun leivinpaperin päälle ja peitä se jäähtymisen ajaksi. Vamista sitten täyte. Yhditä rahka+ vadelmat+sokerit tasaiseksi seokseksi ja lisää sitten kermavaahto ja sekoita. Lisää tarpeen mukaan vaniljakreemijauhetta antamaan jämäkkyyttä täytteelle. Levitä täyte jäähtyneelle levylle ja rullaa se napakaksi rullaksi. Jätä liitoskohta alas keskelle. Kääräise kääris paperii/liinaan ja nosta hetkiseksi tekeytymään kylmään.
Minä tykkään kääriä kääriksen leivinliinan avulla. Siksikin etten tykkää kääriksen sokeroidusta pinnasta.
Tämä käärötorttu meni yllätyksenä ystäväpeheelle ihan vaan ilahduttaakseni heidän viikonloppuaan.
Kommentit