Tätä ihanaa kesäkurpita-tomaatti-sipuli-aura-vuokaa tein jo pari viikkoa sitten, kun sisareni porukka oli vierailulla. Ihan liian harvoin tulee tätä tehtyä....
Hävytöntä sanoa, mutta söimme neljään pekkaan tämän vuoallisen lisäkeruokana ..... kyllä kait tästä pitäs lisäkkeeksi ainakin 6 piisata...
Sipulinen kesäkurpitsa-tomaattivuoka
1 iso vihreä kesäkurpitsa viipaleina
4-5 isoa tomaattia viipaleina
1-2 sipulia renkaina
1 prk Creme Fraichea
½ pakkausta Aura-juustoa ( enemmänkin voi laittaa, jos oikein siitä tykkää)
2 öljyyn säilöttyä valkosipulin kynttä raastettuna
n. 1 tl pitsamaustetta ( tai basilikaa)
suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
Lado ainekset limittäin uunivuokaan. Sekoita Creme Fraicheen murustettu Aura ja mausteet ja levitä seos vuokaan. Kypsennä 175 - 200 asteisessa uunissa 30 - 40 min.
Hyvää sellaisenaan kasvisruokana esim. leivän kanssa tai lisäkeruokana liha- tai kalaruoalle.
Kommentit