Toisten kauhistus, meidän herkkuruoka!

Tällä ohjeella tulee iso annos ... valmista makaronivelliä lähes 4 litraa ( meitä oli iso porukka syömässä)

 

Makaronivelli

400 g pss sarvimakaronia

8 dl vettä

n.2½ l täysmaitoa

suolaa

nokare voita

Valmistaminen:

- kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää makaronit ja keitä niitä vedessä noin 10 min (kunnes vesi imeytynyt makaroneihin) välillä sekoitellen

- lisää maito ja kypsennä niin kauan että makaronit ovat hieman ylikypsiä -> suurustavat maitoliemen vähän sakeammaksi, lisää tarvittaessa maitoa....varsinkin jos tykkäät vähän ohuemmasta vellistä, meillä tykätään sakeasta.

- mausta suolalla ja kunnon nokareella voita ( semmonen pala kuin syöjien muodot sallivat!), anna hetken aikaa tekeytyä kannen alla, älä enää keitä suolan lisäämisen jälkeen

- tämän ison makaronivellikattilallisen tekoon meni aikaa kaikenkaikkiaan noin 40 min hiljaisella lämmöllä kypsentäen

Huom: Jotkut tykkäävät lisätä vähän sokeria makaronivelliin.... itse en kaipaa siihen makeutta...

 

974579.jpg

Tässä sarvimakaronit kiehumassa vedessä... höyryää kovasti! Lisätään maito ja jatketaan kypsentämistä.

974581.jpg

... noin puolen tunnin kuluttua jo aika valmista makaronivelliä... lisätään suola ja voi ja laitetaan tekeytymään kannen alle...

974582.jpg

... ja tässä makaronivelli valmiina herkuteltavaksi... lisäksi kunnon ruisleipää, nam!

... ja lämmitettynäkin makaronivelli on hyvää!