CIMG5413-002.jpg

Tässäpä nopeatekoinen arkiruoka, vaikkapa leipomusten lomassa tehtäväksi...

Nopea jauhelihapata (tummasta minispaghetista)

(5-6 normiannosta)

400 g naudan jauhelihaa

1 iso keltasipuli hienonnettuna (tai pakastesipulikuutioita kukkura dl)

noin 8 dl vettä

1 lihaliemikuutio

2 dl  paseerattua tomaattia (ketsuppikin käy kotoisasti antamaan tomaattista makua)

noin ½ dl tomaattipyrettä

2 pulleaa valkosipulin kynttä

½ rkl soijakastiketta

1 tl paprikajauhetta

suolaa

mustapippuria myllystä oman maun mukaan

2 isoa porkkanaa suikaleina ( tilalla voi käyttää esim 200 g pss pakaste herne-maissi-porkkanpussillisen)

5 kukkuraa dl tumma minispaghetti (torino)... eli siis noin puolet 800 g pussista

1 pieni punainen suippopaprika suikaleina

Mittaa kattilaan vesi, tomaattipyre, paseerattu tomaattisose, mausteet ja kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää sekaan pienet ohuet porkkanasuikaleet ja kypsennä 5 min. Paista sinä aikana jauheliha ja lisää sipulit sekaan kuullottumaan. Lisää lihaseos kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Mittaa minispaghetti sekaan ja kypsennä 5 min. Lisää sitten paprikasuikaleet ja kypsennä ruoka kypsäski....aikaa menee vajaa 10 minuuttia. Lisäile vettä liemeksi tarpeen mukaan. Älä ylikypsennä minispaghettia, ettei tule mössöä. Tarkista maku ja lisäile tarpeen mukaan makuja.

CIMG5419-002.jpg

Tätä syödessä tuli ihanomat  kouluajat vuosikymmenten takaa mieleen.... yksi parhaimpia kouluruokia oli silloin pätkäspaghetti-jauhelihamössö....tosin ei siinä ollu kasviksia, eikä tomattiakaan. Ulkonäkö ei ollut kaunis, mutta maku oli moniin muihin sen ajan kouluruokiin verrattuna verraton....