Tässäpä nopeatekoinen arkiruoka, vaikkapa leipomusten lomassa tehtäväksi...
Nopea jauhelihapata (tummasta minispaghetista)
(5-6 normiannosta)
400 g naudan jauhelihaa
1 iso keltasipuli hienonnettuna (tai pakastesipulikuutioita kukkura dl)
noin 8 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 dl paseerattua tomaattia (ketsuppikin käy kotoisasti antamaan tomaattista makua)
noin ½ dl tomaattipyrettä
2 pulleaa valkosipulin kynttä
½ rkl soijakastiketta
1 tl paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria myllystä oman maun mukaan
2 isoa porkkanaa suikaleina ( tilalla voi käyttää esim 200 g pss pakaste herne-maissi-porkkanpussillisen)
5 kukkuraa dl tumma minispaghetti (torino)... eli siis noin puolet 800 g pussista
1 pieni punainen suippopaprika suikaleina
Mittaa kattilaan vesi, tomaattipyre, paseerattu tomaattisose, mausteet ja kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää sekaan pienet ohuet porkkanasuikaleet ja kypsennä 5 min. Paista sinä aikana jauheliha ja lisää sipulit sekaan kuullottumaan. Lisää lihaseos kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Mittaa minispaghetti sekaan ja kypsennä 5 min. Lisää sitten paprikasuikaleet ja kypsennä ruoka kypsäski....aikaa menee vajaa 10 minuuttia. Lisäile vettä liemeksi tarpeen mukaan. Älä ylikypsennä minispaghettia, ettei tule mössöä. Tarkista maku ja lisäile tarpeen mukaan makuja.
Tätä syödessä tuli ihanomat kouluajat vuosikymmenten takaa mieleen.... yksi parhaimpia kouluruokia oli silloin pätkäspaghetti-jauhelihamössö....tosin ei siinä ollu kasviksia, eikä tomattiakaan. Ulkonäkö ei ollut kaunis, mutta maku oli moniin muihin sen ajan kouluruokiin verrattuna verraton....
Kommentit