CIMG3612-normal.jpg

Sopivaa siivouspäivän ruokaa, kunhan ainekset ovat esikäsitelty....kypsyy ruoka omia aikojaan uunissa ja voi keskittyä vaikka siivoiluun tai johonkin mukavampaan tekemiseen...

Ajatus tähän ruokaan lähti Vilijaanan porkkana-lihapadasta.... minä lisäsin sekaan vielä perunaakin, niin koko ateria kypsyi samassa astiassa.

Liha-kasvispata uunissa

400 g possun suikale/kuutiolihaa

vettä nesteeksi

suolaa (aluksi 1 tl....ja lisäillee tarvittaessa kypsentämisen loppupuolella)

paprikajauhetta (1½ - 2 tl)

soijakastiketta (noin 1 rkl)

valkosipulia (2 kynttä)

mustapippuria myllystä muutama kierros

1 lihaliemikuutio

1 iso keltasipuli lohkoina

3 isoa porkkanaa paloiteltuna esim lanteiksi

1 pieni palsternakka paloiteltuna (olisin laittanut enemmänkin, vaan kun ei ollut)

noin litra kuorittuja perunalohkoja

Laita lihat laakeaan uunivuokaan + mausteet ja vettä sen verran että lihat just ja just peittyvät. Ruskista lihoja kuumassa uunissa välilllä sekoitellen (225-250 asteinen)....kun lihat ovat saaneet väriä pienennä lämpö 175-200 asteeseen ja kypsennä lihoja maustetussa liemessä noin ½ tuntia. Lisää sitten kaikki muut ainekset eli porkkana, palsternakka, sipuli ja perunat. Lisää tarvittaessa vettä...ihan kaikkien ainesten ei tarvitse peittyä tässä vaiheessa liemeen ja vettähän voi lisätä kypsymisen aikana lisää. Jatka ruoan kypsentämistä (1½ -2 tuntia) silloin tällöin sekoitellen. Makuakin voi ruveta jo tässä vaiheessa maistelemaan ja lisäilemään niin halutessaan. Kannenkin voi astialle laittaa, niin pääsee vähemmällä seuraamisella. Kauan kannattaa haudutella...liha oikein mureaksi ja perunatkin niin kypsiksi että pikkasen rupeavat olemaan jo ylikypsiä ja hajoamaan....meillä tykätään semmoisena tällaisesta ruoasta eniten. Valmiissa ruoassa ei lillu nestettä kauheasti, vaan lientä on vaan pikkasen muiden ainesten seassa....joten maku tiivistyy kypsymisen aikana. Huomio tämä, ettei tule laitettua liian paljoakaan mausteita.

CIMG3614-normal.jpg

Niin syksyistä ruokaa.