CIMG0900.jpg

Leipominen ja kotoisten kakkujen teko on ollut minulle aina hermojen lepuutuskeino ja taikinaterapia on auttanut monen asian yli. Nyt täytyy todeta, että lähiviikkoina olen tehnyt kakkuja ja muita leivonnaisia itku kurkussa. Ystäväperhettäni kohtasi suuri suru ja heitä auttaakseni olen tehnyt sellaista mihin olen kyennyt.

CIMG0853.jpg

Pohjana tässä isossa täytekakussa on 8 munan sokerikakkupohja, mikä on tehty 0,7 ohjeella ( laitan ohjeen omana postauksena, niin löytyy helpommin myöhemminkin). Paistoin pohjan tarkoituksella mahdollisimman laajassa vuoassa, koska siihen haluttiin vain kaksi täyteväliä. Voideltuun vuokaan oli pakko laittaa korotusreunus leivinpaperista. (tykkään laittaa kaksinkertaisesta paperista, laitoin myös pohjalle leivinpaperin). Leivinpaperista on tullut viiruja kakkupohjan pintaa, mutta ei ne haittaa kokonaisuutta.

Kakun oli tarkoitus olla hyvin simppeli retro mansikka-kermakakku, joten täytteenä on vain mansikoita sulatettuna + sekaan sekoitettiin vähän marmeladia tuomaan makeutta ja sitomaan täyte. Mansikkakerroksen päällä on miedosti makeutettu kermavaahto, minkä seassa on hieman maustamatonta rahkaa. Täytteeseen ja murureunukseen meni kermaa 5 dl.

Kakku kostutettiin sitruunalimpparilla.

Kakkuun käytettiin 2,5 kg pss suomalaisia pakastemansikoita. Eli mansikoissa ei todellakaan kitsasteltu. Ihan ekaksi keräilin sulatetuista mansikoista mahdollisimman tasakokoisia kakun pinnalle laitettaviksi. Loput mansikat oli pakko valuttaa ja valutettuihin mansikoihin sekoitettiin punaista marmeladia sekaan. Ei muuta makeutta.

Pintamansikoiden päällä on hyytelösokerista tehty kiille. Nesteenä siivilöityä mansikoista valunutta mehua ja vettä. Hyytelösokeripakkauksessa on ohje. Tykkään laittaa nesteeksi veden lisäksi mehua, se antaa hieman enemmän anteeksi, jos ei mansikoita ole ihan joka kohdassa ja on hieman "peittävämpi" mitä pelkkään veteen tehty. 

Päällyskermavaahto  (kermaa meni noin 8 dl) on makeutettua vispiä. Enkä tykkää laittaa sekaan mitään jämäköittäviä aineita kuten kreemijauhetta. Vispikermasta kyllä saa kauniin jämäkän vaahdon ihan sellaisenaankin.

CIMG0895-001.jpg

Tämä ihan tavallinen mansikkakermakakku mitoitettiin noin 25:lle syöjälle. Lautanen on pikkasen turhan pieni kakulle, mutta kakku piti mahduttaa isoon kakkulaatikkoon, eikä sinne mahtunut isompaa lautasta. Kakun alla ei ole kakkupaperia.Tämä iso mansikka-kermakakku vietiin erääseen paikkaan kiitokseksi.