IMG_20230221_131002.jpg

Tämä nopeatekoinen ja helppo broileriruoka on vaatimattoman näköistä, mutta maultaan me tykkäsimme tästä hieman kirpakkaasta broielriruoasta paljon.Tällä kertaa syötiin ruoka keitetyn riisin kanssa, vaikka nykysellään oma lempparilisuke olisi tälläkin ruoalla orzo.

Minä tein ruokaa 3 kpl kanan fileeleikkeestä, ajatuksella että 1 liha piisaa yhdelle syöjälle. Tällä kertaa kypsensin ruoan alusta loppuun paistinpannulla, mutta jos teen isomman määrän, laitan ruoan yleensä uuniin kypsymään.

Sitruunainen broileri

3 kpl kanan fileleikkeitä (tai muuta luutonta kanaa/broileria)

rasvaa lihojen ruskistamiseen

3 dl ruokakermaa + noin 1 dl vettä

½ kanaliemikuutio

sitruunapippuria (aluksi vajaa 1 tl)

suolaa

sitruunasta puristettua mehua (aluksi puolikkaan sitruunan)

(ripsaus sokeria tai pieni loraus hunajaa)

(persiljaa)

Valmistaminen

Ruskista lihat paistinpannulla, lisää sekaan ruokakerma, vesi, kanaliemikuutio, sitruunapippuri ja ripsaus suolaa (huomioi onko käyttämissäsi lihoissa jo suolaa?) Anna ruoan kypsyä lihapalojen paksuudesta riippuen 10-15 min ilman kantta. Samalla neste redusoituu sakeammaksi kastikkeeksi. Jos lihat eivät peity kokonaan nesteeseen, käännä lihat kesken kypsentämisen. (Liha on kypsää, kun pistät haarukalla lihan paksuimpaan kohtaan ja ulostuleva neste on väritöntä) Kun liha on kypsää, lisää sitruunamehu, kuumenna ruoka kiehuvaksi ja tarkista maku ja kastikkeen sakeus. Mikäli kaipaat kastikkeen makuun pehmennystä, lisää ripsaus sokeria. Hienonna persilja ja lisää se ruokaan tai ripottele vasta annokseen.

IMG_20230220_193408.jpg

Tokihan tähänkin vois laittaa värjääviä mausteita, mutta minä halusin pitää tämän ruokalajin vaaleana.