Tälläiset kaksikerroksiset mokkaleivät ovat minun lempipikkuleipiäni... nämä ovat vaan aika isotöisiä tehdä. Kerralla voikin sitten tehdä isomman annoksen ja pakastaa osan myöhempää käyttöä varten... Ohjeen alkuperää en muista, mutta monet monet vuodet olen tällä ohjeella jo tehnyt. Epäilen, että tämä on yhdistelty ohje useammasta ohjeesta...

Mokkaleivät

( noin 100 kpl valmiita täytettyjä pikkuleipiä)

Pohjat:

500 g margariinia tai voita

2 dl sokeria

2 munaa

2 tl leivinjauhetta

500 g vehnäjauhoja

Mokkakreemitäyte:

1 dl maitoa

1 dl kermaa

½ dl hyvin vahvaa kahvia

2 keltuaista

1½ dl sokeria

2½ rkl maissitärkkelysjauhoja

--------------------------------

200 g margariinia tai voita

 

Koristeluun:

tomusokeria ( noin 400g) + kahvia -> kuorrutus

hasselpähkinän sydämiä puolikkaina tai mantelirouhetta

 

Valmistaminen:

Pohjat:

- vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi, lisää munat ja kuivat ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi ja laita taikina esim muovipussissa kovettumaan kylmään.

- kaulitse taikinasta ohut levy ja ota pyöreällä muotilla pohjia ja paista pohjat miedossa uunissa kauniin vaalean ruskeiksi. Varo, palavat helposti.

Mokkakreemin valmistaminen:

- laita maito, kerma, kahvi, sokeri, keltuaiset ja maissitärkkelysjauho kylminä kattilaan ja kuumenna koko ajan pohjaa myöten sekoittaen seos kiehuvaksi ja  nosta kiisselipohja jäähtymään ihan kylmäksi

- vatkaa sinä aikana rasva vaahdoksi

- yhdistä rasvavaahtoon kylmä kiisseli pienissä( esim 4 erässä) erissä koko ajan vatkaten esim. sähkövatkaimella. Kiisselin on oltava ihan kylmää ja kiisseli on yhdistettävä pienissä erissä rasvavaahtoon muuten kreemi voi juoksettua!

- täytä jäähtyneet pohjat kaksi vastakkain, väliin mokkakreemiä

- koristele mokkaleivät kahvi-tomusokerikuorrutuksella ja hasselpähkinän puolikkailla

 

Tässä valmiit pohjat paistettuinaja  jäähtyneinä pinottuna viiden nippuihin, edessä muotti millä tein pohjat.

Mokkakreemin teko: Vaahdotettuun rasvaan yhdistetään kylmää kahvin makuista kiisseliä pikkuerissä voimakkaasti vatkaten. Anteeksi kulhon sotkuiset reunat!

Tässä menossa jo mokkakreemillä täyttövaihe, ohjeen mukaan täytettä tulee aika runsaasti...toinen pikkuleipäpohja vielä päälle...

... ja nämä odottavat jo koristelua.... kahvin makuista tomusokerikuorrrutusta ja hasselpähkinän sydämiä

( myös sulatetutlla suklaalla ja nomparelleilla/strösseleillä tms voisi koristella....)

... ja tässä osa 100:sta valmiista mokkaleivästä...

... ja tässä vielä yksi lisätty kuva... mokkaleivät ovat olleet pakastimessa ja sulaneet .... ja mistään ei huomaisi niiden edes olleen pakastimessa.... huom! kun mokkaleivät otetaan sulamaan, kuorrutuksen pinta kostuu ensin mutta ei kannata säikähtää... hetken kuluttua se on taas kuivahtanut.