Vuodatuksen tilastojen mukaan yksi kestosuosikki mitä ihmiset haeskelevat blogistani on naudanlihapihvien ohje... iik, eikä niitä minulla edes täällä montaa ole

 

Naudanpihvit lehtipihvien tapaan tehtiin jo aikaa  ja kyllä olikin hyvää. Miehiä oli kaksittain syömässä ja kumpainenkin totesi ruoan olleen oikein mieleistä.... useinmiten meillä naudan ulkofilepihvien päälle lorautetaan jotain kostuketta ja haudutellaan vielä siinä lihat kypsiksi.... esim. tähän tapaan.  Aikaisemmin meillä piti pihvit kypsentää aina ihan well done, vaan nyt menee jo medium+.

Tällä kertaa  naudan ulkofilepippuripihvit  nuijittiin hyvin ohuiksi lehtipihvien tapaan muovin läpi lihanuijalla.... sitten pihvien pinta öljyttiin kevyesti ja pihvit  paistettiin yksitellen (pihvi oli siis nuijittu niin ohueksi, että yksi täytti raakana tavallisen kokoisen pannun pohjan) pannulla reilu minuutti/puoli. Pihvit maustettiin ihan vaan  pihvimausteseoksella ja ripauksella suolaa ( ovat jo kevyesti suolattuja) ja laitettiin hetkiseksi  ( n. 5 min) lähes 200 asteiseen uuniin... näin sai isommankin määrän valmistettua sutjakkaasti ja kaikki saivat kuumat pihvit

Maustevoita ei ruvettu tekemään, koska aterialla nautittiin mm. ihanaa sipulisäilykettä ( kuvassa oikealla ylhäälla...) tuota voisi tehdä itsekkin.

 

Lisänä nautittiin hedelmäistä salaattia mihin jokainen ruokailija lisäsi oman maun mukaan kreikkalaisia kalamata oliiveja ( olivat ihania  ) ja juustoa.

 

Mikähän se onkin että vaikka on minkälaiset telineet viinilaatikoille.... on tämä se yleisin tapa saada viini laseihin