Broileri-orzosalaatti on yks oma lempisalaatti ruokaisista salaateista ja sitä tuleekin tehtyä aika usein. Kasvikset ja hedelmät muuttuvat kaappien sisältöjen mukaan. Ite tykkäsiisn muunkinlaisista kastikkeista, kutta jonkinlaisena kompromissina on sinappipohjainen salaatinkastike käynyt tähän meille molemmille. Jokunen aika sitten tein taas noin 2 litran annoksen kyseistä salaattia, joten laitan tännekkin tämän ohjeen muistiin.
Tässäpä määrät kuvakaappauksena Instan tililtäni. Osa syöjistä lisäsi vielä viinirypäleitä,rapeaa salaattia ja persiljaa annoksiinsa lautasille.
Broileri-orzosalaatti
Sinappiseksi salaatinkastikkeeksi passaa meille oikein hyvin kaupastakin ostetut kastikkeet, mutta aina välillä teen tällä perusohjeella itekkin kastiketta.
Sinappikastike
(ohjeella tulee noin 1½ dl valmista kastiketta)
3 rkl sinappia
1 rkl sokeria (tai hunajaa)
pikkusen suolaa ja jauh. valkopippuria
1 rkl viinietikkaa (ihan puna- tai valkoviinietikka käy)
½ dl öljyä (käytän ihan vaan rypsiä tai rapsia...mitä sattuu olemaan)
½ dl vettä ( tai mehua esim.appelsiini/ananas)
Sinappi, sokeri, mausteet ja viinietikka sekoitetaan ja siihen lisätään öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Kastike ohennetaan vedellä (tai mehulla). Kastike säilytetään jääkaapissa suljetussa astiassa.
2 alinta kuvaa on toiselta kertaa, kun syötiin hyvin saman oloista salaattia.
Tässä versiossa on he-ma-pa tilalla herne-maissi-porkkanapakasteseosta kiehautettuna.
Lisäksi lautasille laitettiin salaattiannoksiin vielä juustoa (oliskohan ollu Ritaria?) viinirypäleiden ja rapaen salaatin ohella.
Kommentit