CIMG9363.jpg

Tämän kuvan laitan blogiiini porkkanalisäkkeen takia. Tätä lisäkeohjetta voi helpolla muunnella itsellensä sopivaksi. Ihan ilman pekoniakin on hyvä. Eikä pekoni ole lisäkkeessä se pääasia, sitä on vain vähän antamassa lisämakua. 

Eri juureksia voi käyttää ja samoin maustaa erit avalla, käyttää maustettuja kermoja, pieni juustolisä mieleistä juustoa jne.

Sopii niin broileriaterialle kuin possulle ja naudanlihallekkin lisäkkeeksi.

Valmis lisäke on kosteaa, mutta siinä ei ole tarkoitus olla paljoa irtonaista kermaa valmiina. Ajaa lisäkkeen ja tarvittaessa kostuttaa esim pihvin, niin erilllistä kastiketta tai maustevoita ei tarviita.

Myös porkkana-palsternakkaraaste, ihan ilman pekonia, on erittäin maistuva lisäke.

Me söimme kermaista porkkana-pekonilisäketta possun sisäfileestä paistettujen (perhos)pihvien, lankkuperunoiden (aitfryerissä paistetut) ja tomaatti-kurkku-sipulisalaatin (mukana tummaa balsamicoa ja sokeria) kera.

Minä teen tällaiset lisäkkeet padassa, mutta ihan hyvin lisäkkeen voi tehdä paistinpannulla/paistokasarissa alusta loppuun asti. ja jos ei laita pekonia, niin lisäkkeen voi tehdä ihan kattilassa.

Kermainen porkkana-pekonilisäke

noin 50 g pekonia

3 isoa kuorittua porkkanaa

1 pieni keltasipuli

1 pullea valkosipulin kynsi

(jos ei käytä pekonia, tarvitaan pieni määrä rasvaa, missä freesataan sipuli ja porkkanaraaste)

suolaa

mustapippuria myllystä

1½ - 2 dl (ruoka)kermaa (tai maustettua kermaa)

hienonnettua persiljaa

Valmistaminen

Hienonnna pekoni, kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Kuori ja hienonna sipuli. Murskaa valkosipulin kynsi.

Laita pekonit kylmän padan pohjalle ja anna niiden ruskistus ihan kunnolla, välillä sekoittaen.

Lisää pataan sipulit ja freesaa muutama minuutti.

Lisää sekaan porkkanaraaste ja pyöräytä niitä muutama kerta muiden ainesten kanssa.

Lisää kerma ja mausteet.

Kypsennä noin 10 min. haudutellen, sekoita välillä pohjaa myöten. Pieni määrä kypsyy nopeasti.

Tarkista lisäkkeen kypsyys ja maku.