Joku lukijoista kaipaili rapeiden vohveleiden ohjetta. Tässäpä yksi... aika energiapitoinen, koska taikinaan tulee kermaa aika paljon.
Rapeat kermavohvelit
( 10 - 12 kpl )
2½ dl vehnäjauhoja
2 dl kylmää vettä
hiukan suolaa
(sokeria?)
75 g voita tai margariinia
4 dl vatkautuvaa kermaa
paistamiseen öljyä
Valmistaminen:
- vatkaa jauhot, vesi, suola ja sulatettu ja jäähtynyt rasva tasaiseksi taikinaksi.
- vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita taikinaan
- vohveleista tulee rapeampia jos taikina saa seistä jääkaapissa noin tunnin ennen vohveleifden paistamista
- paistetaan vohveleiksi tavalliseen tapaan
- syö heti tai pane vohvelit jäähtymään esim. ritilälle, ei päällekkäin, muutoin pehmenevät
Kommentit