CIMG0086.jpg

Melkein ex-tempore tehty pieni kotikakku syntyi niistä aineksista mitä kaapeista löytyi. Pieni kakkupohjaa oli jäänyt pakastimeen vieraiden tulon peruunnuttua, vaan nyt sain senkin käytettyä. Täytteeksi laitoin keitettyjä kuivattuja luumuja (niitä pehmeitä, ready to eat) + loraus omenamehua ja vettä, soseutin seoksen ja löysytin hieman vielä mehutilkalla. Makeutta oli riittämiin ilman lisättyä sokeria. Jäähdytys ja luumusose on valmis. Tämän soseen olin tehnyt kermataikinasta tehtäviä joulutorttuja varten, vaan keittelenpä niitä varten uuden satsin.

Pohja: 4 munan sokerikakkopohja 0,7 ohjeella. Kakkuun tuli 2 täytekerrosta.

Täyte: Luumusose (joko itse kuivatuista luumuista keitetty tai vaikkapa ihan luumutortuntäyte tai omena-kanelitäyte tms) + sen päälle kerros vaniljarahka-kermaseosta (1 prk vaniljarahkaa ja 2 dl vispikermaa -> kerma vaahdoksi + sokeria oman maun mukaan.

Kakun kostutus: omenamehujuoma sellaisenaan

Kuorrutus: vispikermavaahtoa (miedosti makeutettu sokerilla ja vaniljasokerilla)

Koristeena: pehmeitä kuivattuja luumuja suikaleina ja torttukokeiluista tähteeksi jääneet suklaanapit kakun reunoilla.

CIMG0088-001.jpg

Tämän kakun kuorruttamiseen ei montaa minuuttia uhrattu, vaan hyvin ajoi asiansa.