Joskus tekee mieli ihan perusruokaa, ilman että tuhat ja sata raaka-ainesta sekoitetaan keskenään. Aioin tehdä ihan peruslihakastiketta mutta stroganoffiksi se kuitenkin muuntui....
Keittotaito- ruoanvalmistuksen nettiopas kertoo näin stroganoffin synnystä
"Stroganoff on hieno kastikeliharuoka, joka on saanut nimensä 1700-luvulla eläneen venäläisen kreivi Stroganovin mukaan. Kreivi Stroganov tarjosi Katariina Suurelle häränlihahöystöä, joka oli maustettu tomaatilla, smetanalla ja suolakurkulla. Klassikkoruoka oli syntynyt."
Tässäpä on höyryävän kuumaa stroganoffia...
Tämä ohje ei ole suoraan mistään lähteestä otettu, vaan ohje on se stroganoffin ohje mikä on omassa "päässä"
Stronanoff ( 4:lle)
400 g naudan palapaistilihoja ( naudan paistia)
2 kpl sipuleita -> kuori ja paloittele
3 rkl rasvaa ruskistamiseen
8 dl vettä ( aluksi....nestettä haihtuu lihan kypsyessä, joten sitä on lisättävä tarpeen mukaan...)
n. ½ dl tomaattipyrettä
2 rkl soijakastiketta
suolaa, paprikajauhetta, jauh.maustepippuria, 2 laakerinlehteä
½ dl vehnäjauhoja + 1 dl vettä
½ - 1 dl smetanaa / ruokakermaa ( minä laitoin ruokakermaa)
2 kpl mauste/suolakurkkua -> kuutioi
Ruskista lihapalat ja sipuli paistinpannulla. Siirrä kattilaan ja lisää sinne mausteet ja vesi. Kypsennä lihaa kunnes se tuntuu pehmeältä 1-1½ tuntia... riippuen mitä ruhonosaa liha on. Suurusta kastike vehnäjauho-vesiseoksella.( minä laitoin lisäksi hieman maizena suurusta) ja lisää ruokakerma ja hauduta kastiketta vielä 5-10 min. Lisää kurkkukuutiot valmiiseen ruokaan ja tarkista vielä stroganoffin maku.
Me söimme stroganoffin perunoiden ja salaatin kera.
Kommentit