Silloin harvoin kun nykyisin tekee mieli tummaa lihaa, tulee paistettua jonkinlaiset pihvit. Niin tälläkin kerralla...oliskohan tämä nyt sitten sipulipihvin ja lehtipihvin risteytys

Lihana pihveissä on jälleen pippuroidut naudan ulkofilepihvit.... 2 kpl maksoi lähes 12 euroa, joten hinta on taasen noussut meidänkin kaupassa. Näistä sipulipihveistä tein tällaiset ohuet versiot...

Sipulipihvit kahdelle

2 kpl naudan ulkofilepihvejä (pippuroituja 150 g kpl)

2 keltasipulia

öljyä paistamiseen

suolaa

(soijakastiketta)

Nuiji pihvit muosipussin sisällä ( niin ei reunojen pippurit lenetele ympäri keittiötä) lihanuijalla oikein ohuiksi. Irtoavat pippurirouheet kannattaa tietenkin hierasta pihvien pintaan. Öljyä pihvien pinta molemmin puolin ja jätä pihvit odottamaan huoneen lämpöön. Kuori sipulit ja viipaloi/tee puolirenkaita. Paista ensin sipulit tilkassa öljyä pehmeiksi ja mausta lorauksella soijakastiketta tai ihan vaan suolalla ja pidä sipulit kuumina kannen alla.

Paista pihvit molemmin puolin n. 1½ minuuttia keskilämmöllä. Mausta pihvit. Mionä laitoin tällä kertaa vaan suolaa mausteeksi, kun tuntui pippuria olevan sen verran paljon jo valmiiksi. Nosta sipulit pihvien päälle.

Salaatissa on kahta vihreää salaattia, karkeaa luomuporkkanaraastetta, kirsikkatomaatteja, s-ananasta ja  tummia rypäleitä.

Helppoa ja hyvää.