original_d26c854d-2ffc-4267-843b-8541faa

Pari päivää sitten tein tällaista helppoa ja nopeatekoista juustoista uuniseitä. Lisäkesalaatinkin tein, mutta kumpikaan ei jaksanut sitä syödä, kun syötiin tämä kala kokonaan kaksin. Periaatteessa ohjeella tehden pitäs piisata neljälle syöjälle eli 100 g seipala/syöjä.

Minä tykkään paloitella annospalan pienemmiksi, niin maukas kastike levittäytyy ruokaan tasaisemmin. Jos tykkää vänänesteisemmästä kalasta, silloin kannattaa jättää osa kermasta laittamatta tai laittaa kalaa enemmän.

Juustosei

400 g pakasteseitä (minulla annospaloina)

suolaa (noin ½ tl)

sipulijauhetta (noin ½ tl)

sitruunapippuria (noin ½ tl)

tilliä (laitoin kuivattua 1 tl)

1 prk juustokermaa (250 ml, jos tykkäät vähänesteisemmästä, älä laita ihan koko purkillista kts kuva)

noin 1 dl juustorastetta (voi toki laittaa enemmänkin)

Lisäksi puserrettiin sitruunalohkoista mehua kalan päälle lautasilla

Valmistaminen

Laita jäiset/kohmeiset kalat uunivuokaan joko kokonaisina annospaloina tai paloittele kaloja pienemmiksi (onnistuu kohmeisina ) Ripottele mausteet kaloille, kaada juustokerma vuokaan ja ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä juustoseitä 30 - 40 min 175 - 200 asteisessa uunissa.

Minä alensin 40 min jälkeen lämmön 150 ja annoin ruoan olla vielä uunissa  noin 10 min kunnes syöjäni ehti syömään.

original_37b0ef57-3a41-4df9-aed5-552a31aIMG_20220330_123930.jpg

Kalassa näyttäisi olevan lientä reilusti, vaan ei meillä sitä koskaan jää, vaikka tämäkin syötiin muusin kanssa. Mutta jos tykkää vähänesteisemmästä, niin ei laita ihan kokonaan juustokermapurkillista.

original_c716f41f-f896-4d8e-b666-c4af972

Sitruunalohkoista puserrettiin vielä mehua antamaan lisämakua ruoalle.