CIMG6330.jpg

Pitihän meilläkin testata näitä joulun hitiksi povattuja (?) torttuja, mihin tulee marmeladin tilalle puolikas vihreä kuula marmeladikarkki. Meillä eivät kyseiset karkit oikein tee kaupaansa sellaisinaan, mutta näin joulun alus torttuina nämäkin torttuversiot ovat tuleet syödyiksi. Itse asiassa olen tehnyt näitä jo  montakin kertaa, kun on ollut kahvittelijoita.

tarkoitus oli testata sekin versio missä marmeladikarkin alle laitetaan vaniljakreemiä antamaan mehevyyttä tortulle, mutta taitaa kokeilu jäähä ensi vuoteen.

Alkuperäinen idea näihin torttuihin lienee täältä (?), vaan aika monissa muissakin lähteissä näiden ohjeita on lähiaikoina näkynyt....

CIMG6227.jpg

Tykkään tehdä tortut Myllyn paras-taikinasta. Enkä kaulitse levyä ohuemmaksi, joten yhdestä pienestä levystä tulee 2 torttua. Ekalla kertaa tein kokeiluja laittaakko puolikas vihreäkuula tasainen puoli ylös- vai alaspäin ja minusta sillä ei ole mitään merkitystä. Vähän paremmin taitaa pysyä paikoillaan sileä puoli alaspäin, eikä tikkuakaan tarvitse laittaa, kun sulkee tortun päät oikein hyvin yhteen ja painaa vielä karkin puolikkaalla kunnolla keskeltä.

Tykkään laittaa torttuun täytteen ensin ja vasta sitten ummistaa sen...yllä olevan kuvan alarivissä näitä versioita. Tällöin marmeladikarkki ei ehdi sulaa/pehmetä samalla tavalla, mutta jokuhan voikin tykätä sellaisesta suutuntumasta.... meillä tykätään enemmän noista missä karkki ehtii pehmitä kunnolla.

Mikäli tortut haluaa voidella kananmunalla (rakenne rikottu), on varottava voitelemasta leikkauspintoja, jotta  torttutaikina nousee kunnolla. Itse olen jo vuosia sitten luopunut torttujen voitelusta.

CIMG6235.jpg

Tässä samaiset tortut paistettuina.... minä tykkään paistaa torttuihin kunnon paistopinnan, jotta taikina ehtii kypsyä myös täytteen alta.

CIMG6326.jpg

Tässä toisella kerralla paistettuja torttuja. Marmeladikarkin puolikas päällä, sileä puoli alle päin laitettuna ja kunnolla painettuna. Jos karkki sattuisi kellahtamaan pois paiklataan, voi sen vaan varovaisesti nostaa taikaisen paikoilleen.

Sen verran pitää torttujen antaa jäähtyä, jotta ei polta marmeladikarkilla suutansa.

CIMG6329.jpg

Siivilöity tomusokerihuntu päälle vai ilman? Meillä useimmiten ilman.

Ihan ok torttuja, mutta kyllä meillä jouluksi torttuja tehdään perinteiseen tapaan luumu- ja omenatäytteillä.