Tämä ihana jauheliha-sienimureke on jonkinlainen muunnos Vilijaanalta lähtöisin olevasta Välimeren makuisesta lihamurekkeesta, mitä olen aikaisemmin tehnyt ja sen ohje löytyy täältä.
Jauheliha-sienimureke
400 g naudanjauhelihaa
4 rkl korppujauhoja
1 pss sipulikeittoaineksia ( tällä kertaa oli Knorrin ranskalainen sipulikeitto)
2 dl ruokakermaa
5 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
2 rkl ketsuppia
1 pieni prk herkkusieniviipaleita, 1 iso muna, 50 - 75 g kantarellituorejuustoa
Sekoita korppujauhot,sipulikeittoaineet ja ruokakerma kulhossa ja anna tekeytyä noin 15 minuuttia. Lisää joukkoon jauheliha, munat, valutetut herkkusieniviipaleet ( saksilla voi leikellä purkissa vähän pienemmiksi), aurinkotomaatit, ketsuppi ja tuorejuusto Sekoita massa hyvin. Taputtele mureke uunivuokaan. Paista mureketta 175 - 200 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia. Leikkaa viipaleiksi ja nauti!
Me söimme murekkeen perunasoseen ja kasvisten kanssa. Meistä oli hyvää...
Kommentit