Mitään pikaruokaa ei tällainen pitkään haudutettu liha-kaalipata ole.

 Lihoina käytin tällä kertaa ihan karjalanpaistilihoja ja hyvin vähillä mausteillakin padan tein. Lihan kypsensin niin kypsäksi, jotta pikkasen kun haarukkkaa sille näytti, mureni liha itsessään. Porkkanasuikaleiden tilalla olisi ollut maukkaampaa käyttää oikeaa tuoretta porkkanaa, vaan niitä nyt ei sattunut olemaan. Yrteillä esim. meirami saa pataan lisämakua ja jos makeutta pataan kaipaa, laittaa lorauksen siirappia. Alla olevalla ohjeella tulee aika lihaisaa pataa.

 

Liha-kaalipata


700 g karjalanpaistilihoja

2 kpl isoja keltasipuleita

vettä

suolaa

1 lihaliemikuutio

2 kpl laakerinlehtiä kokonaisina

1 tl kokonaisia maustepippureita

½ isosta valkokaalista

250 g pss kesäporkkanoita suikaleina (pakaste, sisältää oranssia ja keltaista porkkanaa)


Laita karjalanpaistilihat ja mausteet isoon uunivuokaan. Kaada vettä sen verran että lihat eivät ihan kokonaan peity. Kypsennä lihoja ensin 250 asteisessa uunissa kunnes lihat ruskistuvat pinnalta. Sekoita lihoja muutaman kerran ruskistamisen aikana. Lisää sipulilohkot sekaan, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä lihaa vähintään 2 tuntia välillä sekoittaen ja nestettä tarvittaessa lisäten. Lisää paloiteltu valkokaali ja porkkanasuikaleet sekaan ja hauduta pataa vielä uunissa 1-1½ tuntia. Sekoittele välillä ja tarkkaile nesteen määrää. Sitä ei tarvitse enää tässä vaiheessa olla enempää kuin kostukkeeksi. Itse laitoin viimeiseksi puoleksi tunniksi vuoalle kannen päälle ja kypsentelin ruokaa kokonaisuudessaan lähes 4 tuntia. Tarkista ruoan maku ja kypsyys. Nauti valmis kaalipata puolukkasurvoksen kanssa

 

Ohjeella tulee tällainen astiallinen valmista ruokaa.