Alkuviikosta  sain kahvitteluvieraan, joten edellisenä iltana tekaisin jälleen tätä meille ah niin mieleistä marjapiirakkaa/torttua. Tämän teossa ei nokka kauan tuhise ja herkku säilyy hyvänä jääkaapissa muutamia päiviä....

Ohje on muunnos tästä.

 

Mustikka-vadelmapiiras rahkatäyttteellä 

 

Pohja:

150 g voita
1 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

paistetun pohjan kostuttamiseen maitoa ( 11/4 dl)

 
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Paista 200 asteisessa uunissa 12 - 15min (pohja ei saa saada paljon väriä). Kokeile pohjan kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä. Kostuta pohja maidolla.
 
 
Täyte:
 
2½ dl vispikermaa
1 prk Valion vaniljarahkaa
11/4 dl fariinisokeria


Päälle 1 rasia vadelmia ja mustikoita n. ½ litraa  ja vielä hyytelösokerista kiille

yksin kertaisena paketin ohjeen mukaan. Jos kiilteestä haluaa punaista, kannattaa laittaa osaksi nestettä punaistamehua.

Vatkaa kerma, lisää joukkoon rahka sekä fariinisokeri ja vatkaa kunnes fariinisokeri on liuennut. Kaada täyte pohjan päälle.... vaikka keskelle hieman korkeammasti. Asettele vadelmat ja mustikat täytteen päälle haluamallasi tavalla. Valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada tai lusikoi vadelmien päälle. Anna piirakan tekeytyä kylmässä seuraavaan päivään...pohja kostuu ja mehevöityy.

 

 

Vaikka pohja näyttääkin aika paksulta, on se mehevää ja pehmeää, joten nou hätä

Hyvää oli...