Alkuviikosta sain kahvitteluvieraan, joten edellisenä iltana tekaisin jälleen tätä meille ah niin mieleistä marjapiirakkaa/torttua. Tämän teossa ei nokka kauan tuhise ja herkku säilyy hyvänä jääkaapissa muutamia päiviä....
Ohje on muunnos tästä.
Mustikka-vadelmapiiras rahkatäyttteellä
Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
paistetun pohjan kostuttamiseen maitoa ( 11/4 dl)
Päälle 1 rasia vadelmia ja mustikoita n. ½ litraa ja vielä hyytelösokerista kiille
yksin kertaisena paketin ohjeen mukaan. Jos kiilteestä haluaa punaista, kannattaa laittaa osaksi nestettä punaistamehua.
Vatkaa kerma, lisää joukkoon rahka sekä fariinisokeri ja vatkaa kunnes fariinisokeri on liuennut. Kaada täyte pohjan päälle.... vaikka keskelle hieman korkeammasti. Asettele vadelmat ja mustikat täytteen päälle haluamallasi tavalla. Valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada tai lusikoi vadelmien päälle. Anna piirakan tekeytyä kylmässä seuraavaan päivään...pohja kostuu ja mehevöityy.
Vaikka pohja näyttääkin aika paksulta, on se mehevää ja pehmeää, joten nou hätä
Hyvää oli...
Kommentit