Viime viikonlopuksi tein pitkästä aikaa Baileys-hyytökakun. Ajatuksena oli samalla kokeilla kaakaokiillettä kakun päälle. Sen ohje lienee lähtöisin Kinuskikissalta...

Baileys-hyytelökakun tein tällä samalla, jo blogistani löytyvällä ohjeella. Meillä vaan tykätään tästä eniten...muutamia muitakin ohjeita olen kokeillut, vaan tähän aina palaan...

 

Baileys-hyytelökakku kaakaokiilteellä

Pohja:

( n.20 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan)

200 g dominokeksejä tms. täytekeksejä

50 g sulatettua, jäähdytettyä rasvaa

Murskaa keksit esim. muovipussissa lihanuijalla tai kaulimella. Sekoita tasaiseksi rasvan kanssa ja levitä irtopohja vuokaan ( pohjalle pingoitettu ensin paperi). Älä taputtele kovin tiiviisti, ettei tule kovaa pohjaa. Anna pohjan jähmettyä sen aikaa kun teet täytteen.

Täyte:

200 g vaniljatuorejuustoa

3 dl vispikermaa

3 liivatelehteä

1½ dl tomusokeria ( kannattaa maistella, minä laitoin vähemmän mitä monissa ohjeissa oli)

n. 1 dl Baileys likööriä ( muutkin kermaliköörit käyvät)

Kaakaokiille:

2 liivatelehteä

3/4 dl tummaa kaakaota siivilöitynä

n. ½ dl sokeria

2 dl maitoa

Koristeluun kermaa ( noin laitettuna meni 3 dl vispiä tehty vaahto isolla tähtityllälla pursottaessa) ja mieleisiä koristeita esim kaupan valmiita kukkia, sydänkoristeita yms

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa "tuorejuuston" sekaan tomusokeri. Kuumenna likööri kiehuvaksi ja liuota siihen vedestä pois puristellut liivatelehdet. Jäähdytä liivateseos haaleaksi. Sekoita liivateseos tuorejuustoseokseen sekoittaen tasaiseksi. Yhdistä kermavaahto seokseen viimeisenä. Maistele seosta ja lisää makeutta tarvittaessa. Minä lisäsin liköörilorauksen vielä tässä vaiheessa. Kaada seos pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna kakun hyytyä kylmässä 1- 2 tuntia ja laita sitten kaakaokiille päälle.

Kaakaokiilteen valmistat seuraavasti; Liota liivatelehtiä 10 min kylmässä runsaassa vedessä. Mittaa maito, kaakaojauhe ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Puristele liivatteista vesi pois ja lisää ne heti kiehuvan kuumaan seokseen. Älä enää keitä liivateseosta. Maistele makeus mieleiseksesi. minä laitoin hieman sokeria lisää kaakaokiilteeseen, koska kaakaon maku tuntui sen verran vahvalta. Jäähdytä seon kylmäksi sekoitellen rauhallisesti ja kaada sitten seos lusikan kautta ( tai muutoin varovaisesti) avulla Baileyshyytelön päälle vuokaan. Anna kakun hyytyä kylmässä muutamia tunteja tai vaikka seuraavaan päivään.... suojaa kakku esim lautasella, tarjoittimella tms...jos käytät tuorekelmua, varo ettei se pääse tippumaan kiilteen päälle.

Irrota ( pyöräytä reunat irti ennen vuoan aukaisua ohuella veitsellä tai paletilla, jos et ole käyttänyt reunakalvoa)  kakku vuoasta tarjoiluvadille ja koristele haluamallasi tavalla.

 

Minua häiritsi kakun epäsiistit reunat  , siksi laitoin reunoillekin kermapursotukset.

 

Koristeeksi pääsivät pienet suklaasydämet

 

Tässä vielä läpileikkaus kakusta... tuo kaakaokiille on kauniin kiiltävä, ihan kuin ruskeaa jäätä (en rohkenisi nimittää sitä suklaakiilteeksi ), enemmän tykätään tällaisessa kakussa ohuesta käärötorttupohjasta, vaan laiskuus yllätti...keksipohja olevinaan tulee nopeammin tehtyä.

Ehdottomasti huolitellummalta tuntui Baileyskakkukin tällä kiilteellä pinnoitettuna. Tuo tumma kiillepinta sopisi moneen muuhunkin kakkuun.... tehdään toistekin.