CIMG3571-normal.jpg

Jos ei halua käyttää valmiiksi maustetua kermaa ja rahkaa, onnistuu tämän herkun teko ihan hyvin maustamattomistakin versioista. Silloin voi mansikoita hieman tilsiä/soseuttaa, niin saa mansikan väriä herkkuun. Samaisella ohjeella voi tehdä myös muista marjoista kauraisaa herkkua. Maustetut kermat/rahkat ovat jo aika makeita, joten maistele ensin kaipaako seos mielestäsi lisättyä sokeria....

Mansikka-kauraherkku

1 prk (=2½ dl) vaahtoutuvaa mansikkakermaa

1 prk maustettua rahkaa, makea mansikka

1 dl kaurahiutaleita

½ rkl sitruunan mehua...antamaan pikkasen kirpakkuutta, ei oel välttämätön

(2-3 rkl sokeria.... laitoin vähän)

4-5 dl mansikoita (pakastemansikat sulattetuna ja tarvittaessa valutettuna)

Yhdistä rahka, sitruunamehu, kaurahiutaleet ja (survotut) marjat sekaisin. Vatkaa kerma vaahdoksi eri kulhossa ja ykdistä sitten kermavaahto muiden ainesten sekaan. Maistele seosta ja lisää halutessasi hieman lisämakeutta, myös vaniljasokeri käy. Laita herkku tekeytymään jääkaappiin väh ½ tunniksi. Sekoita herkkua ja tarkista onko se turhan sakeaa (hiutaleet turpoavat) .... jos siltä tuntuu, niin lisää loraus mansikkamehua tai maitoa. Laita jälkiruoka/välipala tarjolle ja koristele vielä marjoilla.... minulla koristelumansikat muuttuivat punaherukoiksi ja hyvin passasivat nekin.

 

CIMG3567-normal.jpg

Myös puolukkaversio on hyvää. Happoisia marjoja kannattaa survoa/soseuttaa ennen muihin aineisiin yhdistämistä.