... eli keisarinkruunut.

Rosetit

( n. 30 kpl)

2 munaa

2 tl sokeria

½ tl suolaa

1 kkp (=kahvikupillinen) maitoa

1 kkp vehnäjauhoja

yhden sitruunan hennosti raastettu keltainen kuori

koristeluun: tomusokeria tai tavallista hienoa sokeria

paistamiseen rypsiöljyä tai muuta uppopaistorasvaa

Sekoita munat, sokeri ja suola. Lisää maito, jauhot ja sitruunan kuori sekoittaen tasainen taikina. Älä kuitenkaan vatkaa taikinaa turhaan, ettei siihen tule sitkoa ja ilmakuplia.

Kuumenna rasva pienessä kattilassa/padassa 170-180 asteiseksi. Kuumenna rosettirauta kuumaksi öljyssä. Ota osa taikinasta pienempään astiaan esim ½ litran mittaan ja kasta rosettirauta siihen reunaa myöten. Käännä rosettirauta hetkiseksi ylösalaisin ja upota sitten rosetti kuumaan öljyyn kypsymään. Kun rosetti on kauniin ruskea, irrota se raudasta ja anna valua esim ritilän päällä. Kuumenna rosettirauta taas öljyssä, kasta taikinaan jne... muista sekoittaa taikinaa astiassa aina välillä, koska jos öljyä on taikinan pinnalla, ei se tartu rautaan. Myös rosettiraudan ollessa liian kylmä, ei siihen taikina tartu. Sokeroi valutetut rosetit.

Rasvaahan näiden mukana tulee syötyä aika reilusti, mutta kerran vuodessahan vappu vaan on

... tältä näyttävät rosettiraudat...oma lemppari on oikealla oleva keisarin kruunu malli...