Jo kauan sitten minun on pitänyt kokeilla Valion maustettu ruokakerma, cocos & lime, mutta nyt vasta sain aikaiseksi broilerikastiketta käyttäen tuota maustettua kermaa. Tutkailin netistä muutamaa ohjetta ja pakkauksen takakannessakin on yksi ohje ja monissa ohjeissa käsketään käyttämään tuo cocos & lime ruokakerma yksistään nesteeksi kastikkeeseen, eikä kastikkeissa myöskään ollut laimentavaa suurusta... jos olisin niin tehnyt , niin meiltä olisi varmaankin jäänyt se ruoka syömättä..... Minä lisäsin kastikkeeseen reilusti muuta nestettä ja sittenkin sekoitettuani valmiin kastikkeen keitetyn tagliatellen sekaan, maistui kookos-lime ihan riittävästi....
Broileri-cocos-limekastike
300 g broilerin filesuikaleita
1 iso sipuli hienonnettuna
öljyä/margariinia paistamiseen
1 prk maustettu ruokakerma 5%, cocos & lime (Valio)
2 dl maustamatonta ruokakermaa
1½ dl vettä
250 g pakastekasviksia ( minä laitoin sekoitusta+maissia)
suolaa, currya, paprikajauhetta, kuivattua persiljaa
vaalea kastikesuuruste ( esim. Maizena suuruste)
Ruskista broilerisuikaleet ja sipulit kevyesti paistinpannulla, lisää kaikki nesteet ja mausteet ja anna kypsyä noin 10 minuuttia, lisää sitten pakastekasvikset ja kypsennä niin että nekin ovat kypsiä. Suurusta sitten kastike suurusteella. Tarkista vielä maku.
Minä sekoitin tällä kertaa kastikkeen ja keitetyn tagliatellen sekaisin... maistelin seosta ja lisäsin vielä vähän mausteita...... sitten se olikin meille sopivaa...ja hyvältä maistui ja ruoka teki kauppansa...
Sellaiset ruokailijat jotka tykkäävät voimakkaasta kookoksen ja limen mausta, voimat varmaankin käyttää cocos & lime ruokakermaa sellaisenaan nesteeksi kastikkeessa... eikä suurustaminenkaan ole välttämätöntä.
Kommentit