CIMG1258.jpg

Sisko kertoi tehneensä helppoa ja vähän erilaista jauhelihakastiketta. Tässä yhtenä päivänä, kun ruoka piti saada tehtyä pikaisesti toteutin lupaukseni kokeilla tätä minäkin. Me söimme ihan vaan keitettyjen perunoiden kanssa. Ohje suosittelee perunamuusia. DSiskon porukat olivat syöneet tätä keitetyn makaronin kanssa.

Alkuperäinen ohje on täältä Yhteishyvän sivuilta.

Minulla kastike muuntui hieman useamman raaka-aineen kastikkeeksi, sillä tein ensin ohjeen mukaan, mutta kaipasin siihen vähän lisämakuja ekan maistelun jälkeen. Helppo ja nopeatekoinen kastike on, siinä sisko oli oikeassa. Ja helppohan tätä on varioida itselleen passeliksi.

Kolmen aineksen jauhelihakastike

(alkuperäinen ohje kertoo tämän määrän olevan 4:lle syöjälle. Meillä tämä ei kyllä olis piisannut noin monelle)

400 g naudan jauhelihaa (käytän 10 %)

1 prk (=2,5 dl) pippurikermaa (muilla ruokakermoilla kokeilu ensi kerralla)

½ dl sinappikurkkusalaattia

Valmistaminen:

Ruskista jauheliha pannulla. (ensi kerralla sipuli mukaan ruskistumaan)

Sekoita joukkoon kerma ja sinappikurkkusalaatti.

Kuumenna.

Maistele

Maistelun jälkeen lisäsin ½ lihaliemikuutiota, lisää sinappikurkkusalaattia ja suolaripsauksen ja uusi kuumennus kiehuvaksi.

Jos sattuu kuumentamaan niin, että ruoan rasvaisuus haitallisesti rupeaa näkymään pinnalla = rasva lilluu siinä pinnalla, saa sen korjattua pienellä vesilorauksella. Kaikista kastikkeista.

Ja vielä uusi maistelu. Nyt meni minun skaalasta läpi.

CIMG1250.jpg

Pääsee meilläkin jatkoon tämä soosi pienillä muutoksilla.  

Ensi kerralla toteutan eri maustetulla kermalla, ehken sipulikermalla tai jollain juustokermoista, makuja lisää verrattuna alkuperäiseen ohjeeseen ja kenties sipulia jauhelihan mukaan ruskistumaan. Niin noh, sittenhän se ei enää ole kolmen aineksen jauhelihakastike, mutta toivottavasti paremman makuista.