Ihan tavallista jauhelihakeittoa pekonilla höystettynä, vaan kylläpä olikin mieluista syöjille....santsaamassa kävivät ihan ilman "käskemistä"
Pekoninen jauheliha-kasviskeitto
n.1 litra vettä (lisää valmistuksen aikana tarvittaessa)
1 pieni prk paseerattua tomaattia
2 lihaliemikuutiota
suolaa
soijakastiketta (laitoin reilun rkl)
paprikajauhetta (laitoin 1½ tl)
valkosipulia ( laitoin 3 kynttä hienonnettuna)
rouhittua mustapippuria myllystä (laitoin n. ½ tl)
tomaattipyrettä (aluksi 2-3 rkl)
400 g naudan jauhelihaa
170 g pekonia suikaleina
10 cm pätkä purjoa hienonnettuna
1 iso keltasipuli hienonnettuna
1 palsternakka kuorittuna + kuutioituna
3 isoa (luomu)porkkanaa kuorittuna + kutioituna
6 oikein isoa perunaa kuorittuna + lohkottuna
Mittaa kattilaan vesi, paseerattu tomaatti ja kaikkia mausteita. Kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää sekaan porkkana- ja palsternakkakuutiot ja kypsennä noin 10 min. Lisää sitten sekaan perunalohkot ja jatka kypsentämistä. Ruskista jauheliha´+ hienonnettu sipuli ja pekoni ja lisää ne keiton sekaan kiehumaan ja antamaan liemellekkin makua. Lisää keittoon kypsymisen aikana tarpeen mukaan vettä. Maistele keiton lientä jo kypsymisvaiheessa ja lisää makuja tarpeen mukaan. Lisää purjo kypsymisen loppupuolella sekaan. Kypsennä keitto kypsäksi. Tarkista keiton sakeus ja maku.
Meillä tykätään tällaisesta pikkasen ylikypsästä keitosta...perunat meinaavat just ja just ruveta hajoamaan...soseeksi ei kuitenkaan saa mennä.
Kommentit