Hyvä ja helppo ohje ja kinkkuversiona hieman nopeampiakin tehdä mitä jauhelihaversiona, ainakin jos käyttää kaupan valmiita kinkkukuutioita/suikaleita.
Kaarina Roinisen ohje alkuperäiseltä nimeltään täytetyt leivät. Näitä on vuosien saatossa monissa blogeissa nähty mm. Herkkuhovi-blogissa aika äskettäin.
Täytetyt leivät /pienet kinkkutäytteiset piirakat
5 dl maitoa (tai vettä)
25 g tuorehiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
10 -11dl vehnäjauhoja ( osan voisi laittaa esim hiivaleipäjauhoja)
3/4 dl öljyä tai muuta rasvasulaa
Valmista normi hiivataikina, kohota hyvin. Leivo pitkulaisiksi tai pyöreiksi sämpylöiksi ja kohota vielä pellillä. Paina leipien keskelle pitkulainen/pyöreä kuoppa ( esim ihan sormilla), voitele reunat munalla ja täytä keskiosa täytteellä. Lisää vielä (halutessasi) juustoraastetta pinnalle. Paista 200 asteessa n. 15 min.... tai kunnes ovat kypsiä.
n. 100 g maustettua tuorejuustoa (esim ruohosipuli, pippuri tai vaikkapa yrttiversio...ihan mikä vaan käy, osa voi olla maustamatontakin)
Ovat hyviä sekä kylminä että hieman lämpiminä.
Kommentit