Hyvä ja helppo ohje ja kinkkuversiona hieman nopeampiakin tehdä mitä jauhelihaversiona, ainakin jos käyttää kaupan valmiita kinkkukuutioita/suikaleita.Kaarina Roinisen ohje alkuperäiseltä nimeltään täytetyt leivät. Näitä on vuosien saatossa monissa blogeissa nähty mm. Herkkuhovi-blogissa aika äskettäin.Täytetyt leivät /pienet kinkkutäytteiset piirakat

 

( n. 20 kpl )
 
Taikina:

5 dl maitoa (tai vettä)
25 g tuorehiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
10 -11dl vehnäjauhoja ( osan voisi laittaa esim hiivaleipäjauhoja)
3/4 dl öljyä tai muuta rasvasulaa

Valmista normi hiivataikina, kohota hyvin. Leivo pitkulaisiksi tai pyöreiksi sämpylöiksi ja kohota vielä pellillä. Paina leipien keskelle pitkulainen/pyöreä kuoppa ( esim ihan sormilla), voitele reunat munalla ja täytä keskiosa täytteellä. Lisää vielä (halutessasi) juustoraastetta pinnalle. Paista 200 asteessa n. 15 min.... tai kunnes ovat kypsiä.
 
 
Kinkkutäyte: (laitan täytettä näihin reilusti ja minun kädelläni tehden pitää tämä kinkkutäyte tehdä tuplaten, jos tekee pohjia yllä olevalla ohjeella.
 
200 g kinkkukuutoita (tai kalkkunaleikkele tai muu kokolihaleikkele)
½ kpl punainen paprika pieninä kuutioina
pippuria myllystä (jos käytetty tuorejuusto on miedon makuista)
n. 100 g maustettua tuorejuustoa (esim ruohosipuli, pippuri tai vaikkapa yrttiversio...ihan mikä vaan käy, osa voi olla maustamatontakin)
2 dl juustoraastetta täytteeseen ( saa olla voimakastakin esim punainen tai musta emmental...tai tietenkin mozzarellaraaste käy)
-> Sekoita täytteen aineet keskenään ja maistele seosta.
 
Voiteluun  1 muna
 
Pinnalle vielä juustoraastetta
 
 
 Ovat hyviä sekä kylminä että hieman lämpiminä.