Tässäpä erittäin helppo ja nopeatekoinenkin broileriruoka, vaikkapa joululeivonnan tai -siivousten lomassa tehtäväksi.

CIMG5131.jpg

Ja hyvääkin tämä oli..... edellyttäen tietenkin että tykkää broilerista ja punaisesta pestosta. Viitseliäämät  voivat tehdä punaisen pestonkin itse....mää käytin kaupan valmista.

Alkuperäinen ohje on Yhteishyvän sivuilta. Muutoin noudattelin ohjetta näin ekalla kertaa tehdessäni, vaan lisäsin nesteeksi haudutusvaiheessa myös vettä, koska kastikeosassa näkyi rasvaa turhan paljon makuuni. Ensi kerralla taidan jättää jauhotkin pois...kyllä tuo soosi sakenee haudutusvaiheessa ilmankin.

Vaan nyt tein tällä alla olevalla ohjeella...

Broileria punaisessa pestokastikkeessa

4-5 kpl broilerin fileitä, ohutleikkeitä tms maustamattomana

n. 1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

2 rkl vehnäjauhoja

1-2 rkl öljyä paistamiseen

n. 3 rkl punaista pestoa (kannattaa maistella ja laittaa vaikka ensin vähemmän...lisätä on helppo)

2 dl (ruoka)kermaa

(vettä tarpeen mukaan)

kuivattua rakuunaa (vajaa tl)....

Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Siivilöi fileiden päälle molemmin puolin vehnäjauhoja. Ruskista fileet paistinpannulla tilkassa öljyä molemmin puolin. Lisää pannulle kerma ja pestokastike + loraus vettä ( = noin ½ dl ) ja sekoita ne....toki voit myös sekoittaa ensin kerman ja peston (ja veden) astiassa ja lisätä sitten lihojen sekaan. Vaan ihan hyvin ne sekoittuvat näin pienessä määrässä siinä pannullakin. Hauduttele/kypsennä lihoja pannulla kannen alla 10-15 min lihojen paksuudesta riippuen. Minä käänsin lihat kypsymisen puolessa välissä. Lämpö saa olla aika miedolla kypsytysvaiheessa ja jos kerma meinaa mennä turhan sakeaksi tai rasvaiseksi, lisää vettä tarpeen mukaan. Kokeile haarukalla lihojen kypsyyttä (tuntuvat pehmoiselta) Mausta valmis kastike rakuunalla. Maistele kastikeosuutta....tässäkin vaiheessa voit vielä lisätä pestoa lisää.... minä lisäsin suolaa ripsauksen.  Minusta tuo kastike olis ollu hyvää ilman rakuunaakin, vaan kun rakuunafani olen, niin pitihän sitä laittaa.

CIMG5141.jpg

Kasviksia, riisiä, pastaa, perunoita....mikä vaan passaa punaisen pestobroielrin kanssa. Tehään meillä ehottomasti uudemmankin kerran ja passaa vaikka nopeaksi vierasruoaksikin.