IMG_20210910_132513.jpg

Kaali-jkauhelihapyöryköiden teko on kuulunut jo muutamana syksynä ohjelmaan. Muuloinpa näitä ei juurikaan tule tehtyä.

Muokkasin ja tarkensin ohjetta vielä juur äsken, joten käy kurkkaamassa ohje täältä.

Nyt tein osasta pekonilla maustettuja pyöryköitä.

Ohjeella tehden tulee 15 isoa pyörykkää, joihin menee valkokaalia puhdistettuna ½ kg ja jauhelihaa 400 g. Lisäksi vähän riiisiä, korppujauhoja, sipulia, cremefraichea (tai muuta nestettä), kananmunia ja mausteita. Ja 1 pkt pekonia, jos aikoo tehdä pekoniversioita.

IMG_20210910_090451.jpg

Pannulla on kypsennetty kaali-sipuliseos ja päälle kaadettu keitetty riisi. Alkuperäisessä ohjeessa riisi laitetaan raakana, vaan meillä ei tykätty siitä tavasta, koska pyörykät eivät ole missään vaiheessa upoksissa nesteeseen, jäi osa riiseistä meistä turhan koviksi. Minä käytän naudan jauhelihaa, vaan tokihan nauta-sika tms käy myös.

IMG_20210910_093531.jpg

Ensin kypsennetään tällaisenään 20-30 min

IMG_20210910_101546.jpg

Sitten laitetaan lihaliemi ja jatketaan kypsentämistä lähes tunti, tai vaikka pidempäänkin. Me tykätään mehevistä pyöryköistä, joten laitan lientä enemmän mitä alkuperäisessä ohjeessa on.

Tein osan pekonilla höystettynä, siksi osassa on pinnalla pekonia, jotta erotan kumman makuinen pyörykkä on. Meistä Ilman pekoniakin ovat hyviä.

IMG_20210910_110028.jpgVuoka just uunista otettuna, jolloin pohjalla on vielä vähän lientä, mutta kun pyöryköiden antaa tekeentyä peitettynä hetken, imeytyy neste pyöryköihin.

IMG_20210910_111305.jpg

Kun aterialla on muutakin syötävää, riittää tästä vuoallisesta isommallekkin porukalle.