Älkää luulkokkaan ettenkö minä olis tehnyt suolaisia hyrriä pitkään aikaan... meillä niitä tehdään lähes joka viikko jonkinlaisia. Olen tehnyt nyt monesti samanlaisia mitä täältä blogistani jo löytyy, mutta nyt tein erilaisia, joten tässäpä taas yksi postaus hyrristä

Tällä kerta tällaisia.....

2115572.jpg

Laitan nyt ihan tämän aika ison annoksen ainesuhteet, jos joku vaikka innostuu tekemään, niin saa vähän osviittaa täytteiden menekistä.... jos ei halua tehdä n. 80 hyrrää, on syytä pienentää ohjetta....

Jauheliha-juustohyrrät

Rahkavoitaikina 4 kertaa tällä ohjeella. ( eli siis kilosta rasvaa)

Täyte:

1.2 kg naudan jauhelihaa

1 pss pakastesipulikuutioita

1 iso suippopaprika hienonnettuna

10 cm pätkä purjoa hienonnettuna

mausteeksi tomaattipyrettä, pitsamaustetta, suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria ym lempimausteita

-> ruskista jauheliha ja sipulit, lisää purjo ja paprika + mausta seos aika voimakkaaksi ( taikina on mautonta). Jäähdytä täyte. ( voi tehdä vaikka jo edellisenä päivänä kylmään)

Lisäksi tarvitset voitelumunaa (minulla meni 3) ja juustoraastetta täytteeksi + päälle (minä käytin 400 g pussillisen)

2115991.jpg

Kaaviloidun rahkavoitakinalevyn päälle levitetään jauhelihatäyte ja sitten ripotellaan vähän juustoraastetta päälle (sitoo täytettä) ja rullataan pötkoksi. Liitoskohta nipistellään kiinni. Leikataan hyrriksi , nostetaan pellille leikkauspinta ylöspäin, voidellaan munalla ja laitetaan vielä juustoraastetta päälle. Paistetaan n. 200-225 asteessa 15-20 min. Vahtaa, etteivät kärvähdä.

Huom! Juustoa näihin jauhelihahyrriin ei ole mikään pakko laittaa. Tulee hyviä ilmankin....

2115573.jpg

Suolaiset piirakat kategoriasta löytyy useita muita suolaisten hyrrien ohjeita, myös hiivataikinasta tehtyjä.