...oliskohan tämä kotikebab numero 4 tai 5... tästä ohjeesta karsin pois kaikki ylimääräiset mausteet ja suhteetkin on helppo muistaa...
Me teimme osasta kebabia pyttipannua. Tarvittava raaka-aineluettelo ei päätä huimaa... keitettyjä, kuorittuja perunalohkoja, sipulia, mieleistä rasvaa paistamiseen, mausteiksi suolaa, pippuria (kebabin voimakkuus?), ja tietenkin jonkin sortin kebabia sekaan paistinpannulle ruskistumaan/kuumenemaan ja lisäksi paistettuja kananmunia.
Kebabin tein tällä kertaa seuraavilla suhteilla;
1.2 kg naudan jauhelihaa
1 rkl suolaa
1 rkl aromat-seosta
1 rkl mustapippurirouhetta
(2 rkl öljyä mausteiden sekaan, ei välttämätön)
Voimakas vatkaaminen, vaivaaminen -> tasainen seos. Minä vatkaan edelleenkin näin pienet määrät sähkövatkaimella ( aikaa käytän tähän nykysellään n. 10 min.) Muotoillaan pötkö ja käärästään se kaksinkertaiseen folioon. Pötkö kypsennetään 100 asteisessa uunissa vuoassa/pellillä 4 tuntia. Annetaan jäähtyä ja tekeentyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Sitten onkin helppo leikata vaikka juustohöylällä/veitsellä oman mielen kokoisia siivuja, pitkiä tai pätkiä Pakastaakin kebabin voi ja hieman kohmeisesta saakin leikattua oikein ohkaisia siivuja.
Kebab käy oikein hyvin erilaisiin ruokiin, suolaisiin piirakoihin, täytteeksi tortilloihin, pitaleipiin, lättyihin tms... ja on hyvää ihan vaan leivän päällä lämmitettynä vaikkapa mikrossa.
Täältä löytyy muita kebabkokeilujani.
Kommentit