CIMG4378.jpg

Meidän perheen pikaruokaa on jo vuosien ajan ollut jonkin sortin kasvispannu/höystö ja siihen sekaan jotain kypsää lihaa. Hyvin usein pohjana kasvishöystössä on kesäkurpitsa, paprika ja sipuli. Siihen sekaan sitten jotain muuta esim. käytettävästä lihasta riippuen. Broileriversioon olen yhdistänyt makeutta eli persikkaa tai ananasta tai tuoreita nektariinin lohkoja. Mausteita saa laittaa aika reippaalla kädellä, koska kesäkurpitsa on niin miedon makuista, joku voisi sanoa jopa mautonta. Lihana käytän usein possun tai naudanlehtipihvejä paistettuna ja maustettuna ja paloittelen ne pienemmiksi paloiksi kasvishöystön sekaan. Mikään pakkohan pihvien paloittelua ei ole tehdä, kyllä tällainen kasvishöystö menee ihan lisäkkeenä pihvilläkin, viereen tai päälle laitettuna. Tänä kesänä ollaan useinkin tehty tällaista mistä tahansa grillilihan lopuista.

CIMG4373-001.jpg

Minusta höystö olisi hyvää ihan näinkin kokonaan ilman lihaa. Sipulia ja ananasta usein tällaiseen yhdistän. Tällä kertaa näytän tehneen höystön hyvinkin vähistä aineksista.

Me syömme kanssasyöjän kanssa alla olevilla määrillä tehdyn hyvin simppelin höystön ihan kaksistaan.

Possunliha-kasvishöystö

puolikas keskikokoinen kesäkurpitsa paloiteltuna haarukkapaloiksi

(1 keltasipulia hienonnettuna lohkoiksi ....tällä kertaa en laittanut, mutta käy ruokaan oikein hyvin)

öljyä+ voita pannulle

1 iso suippopaprika paloiteltuna isoiksi suikaleiksi

2-4 valkosipulin kynttä

suolaa

mustapippuria myllystä

(ananaskin käy tähän oikein hyvin.)

2 kpl possun lehtipihviä -> iahn kaupan valmis lehtipihvejä. Näitä yleensä nuijin vielä ohuemmiksi.

Valmistaminen

Kuumenna pannu. lisää rasva ja kypsennä kasvikset kypsiksi, älä ylikypsennä. Mausta kasvishöystö. Maistele. Siirrä kasvishöysto kannen alle toiseen astiaan.

Paista possun lehtipihvit nopeasti molemmin puolin ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Halutessasi leikkaa lehtipihvit isoiksi suikaleiksi tai esim. 4 osaan.

Lisää kasvishöystö pannulle ja kuumenna vielä muutama minuutti. Lisää tuoreita yrttejä. Tällä kertaa laitoin vain tuoretta basilikaa.

CIMG4387.jpg

Me syömme liha-kasvishöystöä kesällä varhaisperunoiden lisukkeena tai vaikkapa ihan vaan perunamuusin, lohkoperunoiden tai vaikkapa kermaperunoiden kanssa. Mitään lientä en tähän yleensä lisää.