CIMG4042-normal.jpg

Tämän helpon ja herkullisen ohjeen otin täältä. Tätä pohjaa tulee varmaan jatkossa käytettyä muihinkin makeisiin piirakoihin mitä tähän omenaiseen versioon.

Yhden kulhon omenapiirakka  (One bowl apple pie bars)

(pellillinen piirakkaa, käyttämäni pellin koko 33x32cm)

8 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

4 1/2 dl sokeria

4 1/2 dl kerma-maitoa ( eli puolet kermaa ja puolet maitoa)

2 isoa kananmunaa

200 g voita

kotimaisia omenoita (mulla meni keskikokoisia 8 kpl)

Lisäksi pinnalle kanelia (2-3 tl....oman maun mukaan) ja sokeria (noin ½ dl)

Sulata voi. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa keskenään ja lisää kulhoon kerma-maito, munat sekä sula voi. Sekoita taikina kunnolla sekaisin ja levitä uunipellille leivinpaperin (mulla taasen kaksi päällekkäin) päälle. Puhdista omenat...kotimaisia omenoita en kuori ja lohko (tai kuutioi tai tee karkea raaste) omenat. Levitä omenat piirakan päälle. Ripottele kaneli ja sokeri (ne voi halutessaan sekoittaa ensin keskenään) omenoiden päälle. Paista 175 (ihan vähän yli) asteisessa  uunissa keskitasossa 35-40 minuuttia, piirakan paksuudesta riippuen.Tarkista tikulla piirakan kypsyys keskiosasta. Kuiva tikku = kypsä piirakka.

CIMG4032-normal.jpg

Mulla on kanelikausi meneillään, joten sitä piti tähänkin piiraaseen laittaa oikein reilusti...

Ohjeella ei tule mitenkään kauhean makeaa piirakkaa, vaikka sokerimäärästä niin voisi aatella, vaan tulee semmosta passelia.

Tätäkin piirakkaa jakelin muutamille ystäville, joten ei tästä pakastimeen yhtään jäänyt... lisää pitää/saa tehdä. Onneksi.