Pitkästä aikaa tein ihan tavallista makaronilaatikkoa. Monesti tulee tungettua kaikenlaista tähänkin perinteiseen laatikkoruokaan...juustoa, suolakurkkua, paprikaa, porkkanaraastetta jne... Nytkin oli ajatuksena tehdä valkosipulista makaronilaatikkoa Tupun ohjeella, vaan syöjien toiveesta tein sitten ihan tällaista perusversiota.

 

Tällainen vuoallinen ohjeella tulee ihan perus makaronilaatikkoa.... vanhanaikaisesti teinkin tämän vielä eli keitin makaronit.... nehän voisi laittaa keittämättäkin ja laittaisi vaan enemmän nestettä laatikkoon...

Makaronilaatikko

400 g sarvimakaronia

vettä makaronien keittämiseen

400 g naudan jauhelihaa

2 dl pakastesipulikuutioita ( tai 1 iso sipuli hienonnettuna)

2 tl suolaa

1 tl paprikajauhetta

½ tl jauhettua maustepippuria

3 isoa munaa

7 dl maitoa

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää makaronit ja keitä ne  napakan kypsiksi.... eli n. 10 min. Valuta keitinvesi pois.

Ruskista jauheliha + sipuli paistinpannulla ja lisää kaikki mausteet sen sekaan.

Yhdistä jauhelihaseos heti keitettyjen makaronien sekaa ja sekoita tasaiseksi.

Yhdistä maito ja munat sekaisin ja kaada muiden uunivuoassa olevien aineiden sekaan. Jos haluat tarkistaa maun, kuumenna seosta esim kahvikupissa mikroaaltouunissa ja maistele. Noilla maustemäärillä tulee ihan perussettiä....mausteisesta ruoasta tykkäävät, lisätkää mausteita.

Kypsennä laatikko n. 200 asteisessa uunissa 40-60 min ( riippuen mm. miten korkeaan vuokaan laitat laatikon paistumaan)

 

Porkkana-mandariinsalaattia ja tätä ihanaa valkokaalisalaattia syötiin laatikon lisäkkeenä. Itse en kaivannut edes ketsuppitöräystä laatikon päälle....