Lähiaikoina ollaan jo kaksikin kertaa syöty Ritari-juustosalaattia. Tässä Juuston kanssa on yhdistetty rucolaa, jääsalaattia, tummia viinirypäleitä, kurkkua, oranssia paprikaa, perrsiljaa ja basilikaa. Salaatinkastikkeita olin varannut sinappikastiketta, talonkastiketta, valkosipulista (kaupaasta ostettu) ja kotitekoista taivaalliosta kastiketta.
Sinappikastike
(ohjeella tulee noin 1½ dl valmista kastiketta)
3 rkl sinappia
1 rkl sokeria (tai hunajaa)
pikkusen suolaa ja jauh. valkopippuria
1 rkl viinietikkaa (ihan puna- tai valkoviinietikka käy)
½ dl öljyä
½ dl vettä ( tai mehua esim.appelsiini/ananas)
Sinappi, sokeri, mausteet ja viinietikka sekoitetaan ja siihen lisätään öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Kastike ohennetaan vedellä (tai mehulla). Kastike säilytetään jääkaapissa suljetussa astiassa.
Ja tämä talon kastike on edelleen yksi omia lemppareita kotitekoisista salaatinkastikkeista
Talon salaatinkastike
½ dl punaviinietikkaa
½ dl sinappia
3/4 dl sokeria
1 dl appelsiinimehua
2 rkl Worcestershire-maustekastiketta
2 rkl HP-Sauce-maustekastiketta
rouhittua mustapippuria (1 maustemitta)
1-2 valkosipulin kynttä murskattuna
suolaa (1kukkura maustemitta)
4 dl (rypsi)öljyä
Mittaa kaikki muut ainekset paitsi öljy monitoimikoneeseen/syvään kulhoon/tehosekoittimeen ja vatkaa hyvin sekaisin. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten/sekoittaen. Tarkista kastikkeen maku....joskus on tehnyt mieli ripsauttaa suolaa lisää... kastike käy hyvin erilaisille liha-, kala- ja kasvissalaateille.
Kaikki yllä mainitut salaatinkasrtikkeet sopisivat myös alla olevaan salaattiin.
Me syötiin tällainen salaatti erään aterian alkuruokana. Lisäämällä tähän fetaa, paistettua halloumia, mozzarellapallosia tai vaikka lämminsavulohta, saisi ruokaisamman salaatin. Jotain tämän tapaista syödään meillä pääsiäisen aikaan.
Kommentit