IMG_20240109_123833_edit_239789926160245

Lihapullapeltiä tehdessäni tein lihapullat myös tätä ruokaa varten. Lihapullat tomaattikastikkeessa eivät ole meidän perheessä kaikkien suosikkiruokaa, mutta kumminkin suostutaan syömään ja se riittää mulle. Vähän semmosia italialaistyyppisiä nämä ovat, mutta empä nyt niitä niiksi nimeä.

Minä tein tämän ruoan siis kypsistä lihapullista, mutta tokihan tämän voisi tehdä myös niin, että kypsentää lihapullat tomaattikastikkeessa liedellä pannulla tai laittaisi uuniin kypsymään. Mulla oli ajatuksena tässä se, että tämänkin ruoan voisi tehdä vaikka niistä omista kaupasta ostetuista lempparilihapullista tai tekee lihapullat just sillä omalla lemppariohjeella.

GridArt_20240114_214702251.jpg

Kastikkeen kannattaa antaa hautua ihan kunnolla, ennen lihapullien lisäämistä. tekeepä sitten kypsistä tai raakoista lihapullista.

Lihapullat tomaattikastikkeessa

noin 20 kpl kypsiä lihapullia

Tomaattikastike:

1 prk (=400 g) Mutti kirsikkatomaattisäilykettä (mikä vaan tomaattimurska käy)

1 oikein iso keltasipuli hienonnettuna

2 pulleaa valkosipulin kynttä hienonnettuna

1 rkl öljyä

noin 3 dl vettä

suolaa

sokeria

mustapippuria

kuivattua oreganoa

Pinnalle: parmesanraastetta reilu ½ dl

Olispa ollut vielä valmiin ruoan pinnalle: tuoretta basilikaa

Valmistaminen:

Kuullota sipulit paistinpannulla öljytilkassa. Lisää tomaattisäilyke, vesi ja kaikkia mausteita. Anna kastikkeen hautua vähintään 20 min miedolla lämmöllä. Tarkista kastikkeen maku. Joitakin varmaan häiritsee tomaatin kuoret, vaan minä annoin kastikkeen olla ihan tuollaisenaan. Lisää lihapullat kastikkeeseen ja anna niiden kuumentua kaikessa rauhassa välillä hieman pannua hytkytellen/sekoitellen. (Ja jos ruoan tekee raakoista lihapullista, niin kastikkeeseen vaan yhteen kerrokseen ne kypsymään.) Lisää parmesanraaste ruoan pinnalle, laita kansi pannulle ja anna vielä ruoan kuumentua  muutama minuutti. (Vaihtoehtoisesti jos olis ollu uuni kuumana, olisin laittanut lopussa kuumaan uuniin muutamaksi minuutiksi.)

IMG_20240109_121620_edit_104776795861801

Me syötiin tomaattisia lihapullia keitettyjen perunoiden ja toisella kerralla keitetyn spaghetin kanssa.