CIMG7172-normal.jpg

Broilerikeitto

 
n. 1 litra vettä ( tarvittaessa lisää kypsentämisen loppupuolella)
1 lihaliemikuutiota
currya ( n. 1½ tl)
aromat-mausteseosta ( n. 2 tl)
paprikajauhetta (n. 2 tl)
mustapippurirouhetta ( n. ½ tl )
pitsamaustetta (n. 2 tl)
suolaa
valkosipulia (laitoin 2 pulskaa kynttä)
5 kpl broilerin ohutleikkeitä tai n. 400 g broilerin filesuikaleita (maustamaton)
2 pientä keltasipulia hienonnettuna
3 rkl öljyä ( sipulien ja lihojen paistamiseen)
500 g pakastekasvissuikaleita ( eli 2 pientä pussillista, Apetit)
1½ dl raakaa makaronia (laitoin ihan tavallisia tummia sarvimakaroneja)
2-3 dl ruokakerma ( 15%)
7 viipaletta aamupala sulatejuustoa (laktoositon) tai muuta sulatejuustoa...voi olla maustettuakin 150 - 200 g
pieni punainen paprika suikaleina
n. 2 dl pakasteherneitä
tuoretta ruohosipulia
 
1. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää kaikki mausteet liemeen
2. Lisää jäiset kasvissuikaleet ja pasta kiehumaan maustettuun liemeen. Kypsennä lähes kypsiksi...varo etteivät ylikypsy..... aikaa menee noin 10 minuuttia siitä kun seos rupea kiehumaan.
3. Ruskista pienityt lihat paistinpannulla ( halutessaan filesuikaleitakin  voi vielä leikata pakkauksessa pienemmiksi vaikkapa saksilla) ja yhdistä ne heti kattilaan kiehumaan muiden ainesten sekaan. Freesaa myös hienonnettu sipuli ja lisää muiden aineiden sekaa.
4. Lisää pienet paprikasuikaleet, ruokakerma, juusto, ruohosipuli ja pakasteherneet sekaan ja kiehauta keitto vielä.
5. Tarkista kypsyys, maku ja sakeus.