1940660.jpg

Me nautimme vadelmapannukakkua vaniljajogurtilla höystettynä.

Vadelmapannari

1/2 l maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
2 munaa
2 rkl sokeria ( laita enemmän, jos tykkäät makeasta pannarista)
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa


3 dl pakastevadelmia
2 tl perunajauhoa

Vuokaan:
2 rkl voita

Lisäksi:
vaahterasiirappia tai jotain muut...

Sekoita perunajauho jäisten vadelmien joukkoon.
Vatkaa kierrevatkaimella vehnäjauhot ja kaurahiutaleet maidon joukkoon. Lisää munat, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Vatkaa taikina tasaiseksi ja anna turvota noin puoli tuntia.
Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Pane nokare voita laakeaan piirasvuokaan (halkaisija n. 30 cm) ja sulata uunissa kullanruskeaksi. Kääntele vuokaa niin, että voi leviää reunoillekin.
Kaada taikina vuokaan ja ripottele pinnalle vadelmat. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 25- 30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä vaahterasiirapin tai muun lisäkkeen kanssa.

Jos haluat tehdä uunipellin kokoisen pannarin, tee ohje 1½ kertaisena.

1940659.jpg

Vadelmapannarin ohje on Finfoodin sivuilta. Muuten noudatin ohjetta prikulleen, mutta paistolämpötilaa alensin 250 -> 225

Samaisella ohjeella marjoja vaihtaen voi taikoa muistakin marjoista pannaria...