Joitakin päiviä sitten kokeilin ekaa kertaa tällaisia malleja torttuihin. Taikina on Myllyn parasta torttutaikinaa.
Kun täytettä laittaa reilummin, on tekeminen hieman sotkuisen oloista, varsinkin näin värikästä marmeladia käytettäessä. Omenainen versio ei näyttänyt tekovaiheessakaan olleenkaan näin sotkuiselta.... hyvin puolukka-kirsikka ja luumumarmeladi kuitenkin pysyivät tortuisssa ja kummasti ne kaunistuivat paiston aikana ja tomusokeria pintaan, niin ihan täydestä menevät...
Tänä aamuna tein toistamiseen tätä lempparimalliani. Muuten samalla tavalla, mutta en voidellut munalla ennen viimeistä ummistamista. Ihan kaikki eivät hyvin pysyneet kiinni, mutta minua tuo ei haitannut. Tämän mallin nimi on joissakin lähteissä dhalia.
Tätä mallia hyödynnän ihan varmasti jatkossakin ja muista taikinoistakin tehtynä.
Kommentit