CIMG0474-normal.jpg

Munakastike on aina kuulunut kestosuosikkeisiimme niin kalaruokien (tällä kertaa kalamurekkeen kansa) lisäkekastikkeena kuin uusien perunoidenkin kanssa. Kesäaikaan laitan sipulin vihreitä varsia kastikkeeseen, vaan näin talviaikaan mentiin ihan näin valkoisella soosilla....

Ohjeella tulee munakastiketta aika iso annos...ainakin 8-9 aikuisen annosta.

Valkoinen munakastike

8 isoa munaa + vettä niiden keittämiseen

50 g voita tai margariinia

1 dl vehnäjauhoja

9 dl maitoa

suolaa

valkopippuria myllystä

Laita munat kattilaan ja kylmää vettä niin että munat peittyvät. Siitä kun munavesi rupeaa kiehumaan, laske keittoaika 8 min. Kaada kiehuva vesi pois ja laita munat kylään veteen jäähtymään. Kuori munat ja leikkaa munan leikkurilla molempiin suuntiin kuutioiksi.....

Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja sekoita sekaisin. Kaada kylmä maito sekaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. hauduta kastiketta 5 min. Lisää kastikkeeseen hienonnetut munat ja  kuumenna kastike varovaisesti sekoitellen vielä kiehuvaksi. Lisää mausteet ja tarkista sakeus ja maku.