Tämä piirakka löytyy jo aika monesta blogista. Minä otin paholaisen piirakan ohjeen Kirsin keittiössä-blogista.....ja Kirsi kirjoitti ottaneensa sen Kermaruusu-blogista.... Ompa ohje alkujaan mistä on, niin piiras oli ainakin meille mieluinen ( makean persoja kun ollaan.... )
Paholaisen piirakka
(pellillinen, pellin koko max 34x37 cm))
Pohja
5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria (nyt laitoin vain 4 dl)
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl suolaa
1 dl tummaa kaakaota
-> sekoita kuivat ainekset keskenään hyvin sekaisin
50 g sulatettua voita
2½ dl vettä
-> lisää kuiviin aineisiin vatkaten sähkövatkaimella 2 min.
3 kananmunaa
-> lisää seokseen ja jatka vatkaamista vielä 2 min.
Ripottele leivinpaperin päälle pellille mariannerouhetta
(huom! Minä laitan Marianne cruchin taikinaan, vähän yli puoli pss, loput jää koristeluun)
ja kaada löysä taikina sen päälle.
Paista piirakkapohjaa n. 200 asteessa 20-25 min. Älä paista liian kuivaksi.
Kuorruta jäähtynyt pohja seuraavalla kuorrutuksella
Kuorrutus
n. 5 dl tomusokeria
70 g voita
4 rkl maitoa
2 tl vanilliinisokeria
-> vaahdota voi ja lisää muut ainekset ja vatkaa kuorrutus voimakkaasti tasaiseksi ja levitä pohjan päälle.
Ripottele pinnalle vielä loput mariannerouheet koristeeksi.
Anna kuorrutuksen jähmettyä.
Tein kuorrutukseen kuvioraapalla jälkiä ennen cruchin laittamista. Myös haarukalla voi vedellä kuvioita pintaan.
... nytpä onkin aika lähteä nauttimaan pala paholaisen piirakka ja kupponen hyvää maitokahvia....Nam!
Kommentit