CIMG1583.jpg

Maustamatonta possun sisäfilettä tulee käytettyä ruoanlaitossa aika usein. Noisetteja ei oltu tehty aikoihin, joten ne olivat viime sunnuntain pikainen ruoka pitkän päivälenkin jälkeen. Kastikkeeseen halusin hyvödyntää ystävältä saadun Arlan mustapippurijuuston. Tein noisetteja vain puolikkaasta lenkistä ja toisen puoliskon käytin näiden tortiillojen täytteeseen.

CIMG1560-003.jpg

Possun noisettien lisukkeeksi laitoin uuniin kypsymään perunalohkoja ja porkkanaa.

Porkkanoissa on: kuorittuja porkkanoita paloiteltuna + hunajaa + valkosipulia + suolaa + mustapippuria myllystä ja pieni loraus öljyä.

Perunoissa on: (kuorittuja) perunoita pieninä kuutioina/lohkoina + soijakastiketta + paprikajauhetta + sipulijauhetta + suolaa + mustapippuria myllystä + pieni loraus öljyä

CIMG1570.jpg

Perunat ja porkkanat kypsyivät sulassa sovussa samalla pellillä leivinpaperin päällä lähes 200 asteisessa uunissa non 40 min. Perunat olisivat olleet jo valmiita vähän aikaisemminkin, mutta annoin niidenkin olla uunissa saman ajan mitä porkkanat vaativat. Välillä sekoittelin kumpiakin. Maistelun jälkeen lisäsin perunoihin vielä makuja lisää. Yllättävän paljon saa mausteita laittaa. Meistä perunoista tuli oikeinkin hyviä, kunnolla ruskistuneita, rapsakoita. Ei taatusti oltas syöty tuollaista perunamäärää muussa muodossa kaksistaan. Eikä se johtunut hyvästä punaisesta ruokajuomasta, vaikka pullollinen sitäkin aterialla nautittiin.

CIMG1579.jpg

Porsaan noisetit pippurijuusto-kermakastikkeessa tein alla olevalla ohjeella. Me syötiin kuvan ruoka kaksistaan. minä yhen lihan ja kanssasyöjä 4. Noisetit olivat aika pieniä.

Porsaan noisetit pippurijuusto-kermakastikkeessa

5 viipaletta possun maustamatonta sisäfilettä (= noin ½ possun sisäfilettä)

rasvaa lihojen ruskistamiseen

pippurijuustoa (noin 100 g)

(ruoka)kermaa (2 dl)

vettä (1-2 dl)

paprikajauhetta (½ tl)

suolaa

soijakastiketta

mustapippuria myllystä

Valmistaminen:

Leikkaa possun sisäfileestä paksuimmat kalvot pois.

Viipaloi liha ja paina kevyesti käsin viipaleita ohuemmiksi.

Ruskista lihat oikein kuumalla paistinpannulla molemmin puolin ruskeiksi ja nosta ne lautaselle odottamaan.

Kaada pannulle kermaa 2 dl ja 1 dl vettä ja laita mustapippurijuusto sekaan. Kuumenna seos kiehuvaksi. Mausta ja maistele.

Lisää noisetit kypsymään kastikkeeseen noin 10 minuutiksi, riippuen niiden paksuudesta ja alkuruskistuksesta. Kypsyvät nopeasti. Lisää tarvittaessa vettä nesteeksi, sillä kastike redusoituu/sakenee ruoan kypsymisen aikana. Myös jotkut juustot jähmettävät kastiketta ruoan hieman jäähtyessä.