Viikonlopuksi saimme vieraita, joten oli mukava vaihteeksi kokkailla hieman isommalle porukalle kun normi kahdelle syöjälle...

CIMG8418-001-normal.jpg

Possunlihakastike sai oikein pippurisen maun ykdestä kokonaisesta Mustapekkajuustosta. Jos tykkää miedommasta, silloin kannattaa juustoa laittaa vähemmän tai/ja suurustaa soosia hieman. Muutenkaan soosi ei mitään kevyttä ollut, sillä nesteenä on pelkästään ruokakerma.

Lisänä possunlihakääryleillä syötiin keitettyjä kasviksia, salaattia ja erittäin hyviä paikkakuntalaisia perunoita. Ruokajuomana oli Norton (joku niistä?) punaviini....tykkäsin erittäin paljon....ei ollut liina vahvan tuntuista..

Iso annos ruokaa syntyi tälläisella ohjeella...

Possunlihakääryleet kermaisessa pippurikastikkeessa

10 siivua possun ulkofilettä

mausteeksi paprikajauhetta, sinappia, suolaa

täytteeksi pippuroitua ohutleikkelettä 20 siivua = lähes 1 paketti

pannulla paistamiseen rasvaa (öljyä + voita)

n. 5 dl ruokakermaa ( jos haluat kevyemmän, laita osaksi vettä)

1 lihaliemikuutio ( ei ole välttämätön)

1 Valion Mustapekkajuusto

Nuiji lihat ohuiksi muovin läpi.

Levitä nuijitut lihat työlaudalle ja pruuttaa jokaisen päälle sinappia n. 1 tl ja levitä sinappi lihalle. Mausta lihat kevyesti suolalla ja paprikajauheella. Laita jokaisen lihan päälle 2 siivua kinkkuleikkelettä ja rullaa kääröt napakoiski rulliksi liitoskohta alaspain.

Ruskista rasva paistinpannulla hyvän ruskeaksi ja lado kääryleet pannulle ruskistumaan liitoskohta alaspäin vieri viereen.... anna ruskistua kunnolla ja käännä vasta sitten, niin kääryleet pysyvät ihan hyvin kiinni, eikä tarvitse kiinnitellä hammastikuilla. Kun olet ruskistellut kääryleet mieleiseksi, laita ne pannulla niin että liitoskohta on alaspäin.

Kaada pannulle ruskistuneiden kääryleiden päälle ruokakerma ( + vesi?) ja lisää lihaliemikuutio ( ei ole välttämätön) + vähän paprikajauhetta. Älä lisää suolaa yhtään.

Kypsennä kääryleet hiljaisella lämmöllä kannen alla kypsiksi välillä niitä liemellä lusikalla valellen.... aikaa menee n. 20 min...älä kypsennä liian kuiviksi. Kokeile kypsyyttä vaikka haarukalla...kun painat käärylettä piikeillä, tuntuu liha pehmoiselta.

Lisää kastikkeeseen Mustapekkajuustoa ja anna sen sulaa kastikkeeseen. Huomaa että jos laitat koko juuston, tulee kastikkeesta tällä ohjeella tehden aika voimakkaan makuista (kenestäkään meistä se ei kuitenkaan ollut liian pippurista) Maistele ja tarkista maku... jos kastike tuntuu liian sakealta, löysytä sitä vesitilkalla.... ja ruoka on valmista.

 

Halvemman ja kevyemmän soosin saat niin että laitat nesteeksi vettä ja vain osaksi ruokakermaa... Mustapekkaa oman maun mukaan ja suurustat kastikkeen esim vaalealla Maizenalla tai vehnäjauho-vesisuurusteella.

CIMG8413-001-normal.jpg

Kääryleet näyttävät pieniltä, vaan kyllä yksi piisasi suurimmalle osalle syöjistä, kun paljon muutakin syötävää oli aterialla.